spurdo Aspoň tam nebudete mít povodně ale zajímavé je že k nám se srážky dostanou až někdy kolem poledne a přitom by mělo spadnout víc než někde na Moravě
Jel jsem včera směr JV od Brna - Slavkov, Sokolnice atd. Na polích kaluže, dnes do toho od rána vytrvale prší, teď ta černozem umí pěkně podržet vláhu.... Jako měli jsme sucho, ale už to fakt stačí.
Tak na Pustevnách už padají listnáče pod náporem mokrého sněhu (mají furt listí, neopadaly), je doporučení nechodit do lesů, teď na to koukám v TV, solidní chumelenice..čekají prý až 50cm sněhu?.. a koukám i na Krkonoše, tam mají taky stromy s listím, to bude docela blbý..
palma Listí zatím neopadalo nikde na horách, i v těch nejvyšších polohách začalo teprve žloutnout a zvolna opadávat. Takže mokrý sníh bude pro listnáče problém
Tak v pátek už tady pršet nemělo,ale zase nám tam hodily 17 mm,to je zákon schválnosti když má pršet tak nic není,ale když je teď potřeba dodělat vinobraní tak "chčije imrvere" za 13 říjnových dnů mám 64 mm počítám,že do pátku 100 bude
jack Jojo, trpěli jsme takhle na sv. Václava s Müllerem a Vavřincem. Pozvaní hosté to protrpěli také, v bundách. Zkrátka utrpení po všech stránkách. Poučen z předchozích nezdarů, letěl jsem teda rychle ještě v pátek na Burgundské a Pálavu. Bylo to super, cukernatost + 20°ČNM, teplota taky skoro +20°C...
Jak dokáže ČHMU stanovit přesně podle okresu, kde bude 3. SPA? Vždyť ani Aladin nemá pro tyhle lokality až tak významné srážky... Na druhou stranu, pokud to správně spočítali, tak je to konečně užitečná výstraha (ne jako s letními bouřkami).
Martin_21 Tak oni to určitě předpovídají podle srážek, a zejména podle nasycenosti povodí atd. Pak to plácnout přesně do oblasti, kudy ten potok teče. Je to mnohokrát snazší předpovědět než nějaké bouřky.
Predators2 To jsou narazy..ne? Ja mam na mysli rychlost vetru, ne narazy..a ta by se mela blizit k 90km/h..Nebo jeste pridali..? V kazdym pripade to bude hodne, mazec..
No tak srazky nam zacinaji dost zesilovat, naopak pri postupu mezi hranici moravy a cech zase zeslabuji,zajimava situace, kazdopadne potoky uz zacinaji nebezpacne stoupat
walden Ano myslel jsem nárazy větru.Na Moravě a ve Slezku už jsou řeky na 1SPA a co teprve až spadne dalších 40-70mm.Jsem velmi zvědav jestli u nás přeteče zítra srážkoměr (50mm).
Myslím, že i počasí nám teď ukáže, co si myslí o našich politicích, zatím jen zesiluje vítr a vysloveně jen pokapává, budu rád za 20 mm, což není nic závratného, spíš bude zlobit ten vítr - zítra kolem poledne i přes 20 m/s, to bude panečku luxusní podzimní plískanice.