Mike11 A celkem zajímavé to bude v rozkopané úseku na budujici náplavce ono to sem teprve dotece... Tak jako k nám doku na jih, kde ještě cekama to co dotece z Beskyd...
U nás za dnešek zatím 31,3 mm a srážky spíše zesilují, než aby slábly. V noci z neděle na pondělí tu napršelo 31 mm a v sobotu to bylo 17 mm. Svitava to s velkou pravděpodobností zvládne, podle odhadů ČHMÚ se dostane někam mezi 1. a 2.SPA.
Hm v Čechách se to krásně rozlejzá, na Moravě stojí a u nás jedná velká srážková díra. Aldan má za poslední dny skoro 80 mm, i ta Strážnice už má 70 mm, fakt závidím, já mám za dnešek 10, ach jo.
crossflow U nás od včerejška spadlo dokonce 35 mm vody docela mě to překvapilo myslel jsem si že bude míň jinak teplota na 4 stupních a sníh žádný uvidíme jestli to ještě klesne prej při intenzivnějších srážkách lze čekat sníh s deštěm i v 500 m
No tak zatím to s těmi srážkami v Čechách není taková bomba jak se čekalo. Záleží, jak dlouho vydrží pršet ale za noc jsem očekával (soudě i dle Aladina) takových minimálně 10 mm. A s vklíněným návětřím se mohu asi rozloučit. Aladin to tam měl jako jediný a jako jedinému to nevyjde. COSMO ukazuje zesilování srážek během dopoledne, tak jsem zvědav. Jinak ten radar ukazuje nějak zvláštně a rušivě. Navíc část srážek ani při takové vlhkosti nedopadne na zem.
Jeseník 97 mm/24h Na mapě srážek je dobře vidět návětrné a závětrné strany. My jsme při tomto směru proudění na té závětrné takže proti Jeseníku máme třetinové srážky.
Tutugon Sníh asi v nadmořské výšce kolem 500m.n.m. nejspíš neuvidíte, když se kouknete na to jak to je s nulovou izotermou, tak zjistíte, že je moc vysoko na to, aby u vás padal sníh, nulová izoterma se pohybuje od 900m-1200m nad Českomoravskou vrchovinou.
Jinak u nás zatím napršelo 10,6mm a stále prší ale už to zeslabuje, takže už tolik vody nečekám ale na moji spokojenost to stačí.