Diskuse o počasí Vydatný déšť 26.-27.9.
Yurri
No tak ono nejde jen o tu sklizeň, ale je to celkově společenská událost, sejdou se lidi, co se dlouho neviděli, děcka se vyběhají a na to všechno je ideální mít počasí, jako je dnes. A oni tam malují pomalu povodně a teploty jak v listopadu. Jako rozumím lidem, že mají radost z deště, ale kdyby měli na krku vinobraní, viděli by to jinak.
Fstorm
No byly by to slušný jatka, ale těžko tomu uvěřit...
Každopádně něco podobného bych si přál během zimy. Pěkně hromada srážek od JV/V, přetlačující se, s chladným prouděním od S/SZ. To jsou přesně ty situace, který nastávaj jednou za pár let a může i v nižších polohách u nás napadnout až půl metru. Být tohle o měsíc, měsíc a půl později tak věřim, že už bysme se dočkali sněhové nadílky minimálně od středních poloh.
Ty vystupy se meni jak nalada me stare. Je to jeste dost daleko , muze to spadnout v nemecku , v polsku , u nas na zapade nebo na vychode (coz uz je stalo snad 3x po sobe , ze to mel chytnout zapad a nakonec to chytl vychod. Prset bude o tom zadna a sychrave studene pocasi se blizi. Jeste budem vzpominat na
Zítra se očekávají místy přehánky a bouřky hlavně v Čechách.V pátek už to vypadá hodně zajímavě.Icon dokonce počítá i s bouřkami.GFS nám do neděle dává 60mm.Já se spokojím klidně i se 40mm.Ještě více srážek davá model do západních Čech.Hlavně že bude zvovu častěji pršet a výrazně se zmírní sucho.
Včera shodou okolností v seriálu Vyprávěj na ČT1 ukazovali dobové záběry z povodní v roce 1997. Pokud jsem dobře zaslechl z této televizní reportáže, v té době "někde spadlo až 150 mm srážek za den". Proto pevně doufám, že pokud někde spadnou vysoké desítky milimetrů, bude to na západ od Prahy, kde se to snad vsákne. Já mám ještě i po 20 dnech absolutního sucha na zahradě slušně zalito, což je u nás na vsi historicky mimořádná událost.
Taky bych krotil emoce s nějakými trojciframi Ten trend je jasnej, modely posledních několik výstupu začaly v Čechách srážky škrtat. Osobně si myslím, že tady taky skončíme na 20mm a budeme rádi, byť by zrovna u nás 120mm vůbec neuškodilo. Ale čeká nás první opravdu podzimní víkend a příjemná změna počasí po třech týdnech monotónní modře
Koukám že pro ten severozápad ukazují čím dál méně srážek. To se dalo čekat
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.