V dalších dnech bude poměrně teplo, foukat bude silnější vítr a pršet i na horách - to jsou všechno podmínky pro rychlé tání sněhu. Myslíte si, že budou hodně stoupat řeky?
Do pátku má podle GFS na horách spadnout i přes 60 mm srážek. Nejvíce se asi obleva projeví na Šumavě: http://www.ve...t=20170224/09
Diskuse o počasí Hrozí vzestup řek?
A pokud se podíváš na souhrn celého týdne , tak by celkový souhrn srážek na horách mohl přesáhnout 100mm hlavně Krkonoše a Šumava.
Aktuální stav řek je Normál a nebo Sucho.
Takže stoupnout určitě , ale jak moc to je otázka.
Většina rybníků a přehrad je na to připravená.
Lomnice v Blatné, která zde vzniká soutokem dvou potoků pramenících v Brdech, také stoupá. Normální stav 5 cm a aktuálně 35 cm. Odpoledne jsem jel okolo a koryto již bylo naplněno za stavu cca 20 cm, takže nyní by voda měla být mimo koryto. Ale k žádnému nebezpečí zatím rozhodně nehrozí, protože po povodních roku 2013 došlo k realizaci protipovodňových opatření a aby voda byla nebezpečná, musela by vystoupat o nějakých 5 metrů.
Tady si nekdo dela z nas pr**l )..koryto co ma 30cm?
DD a to jsem se chtel vysmat tipkoj z Vysokeho Myta..kde by voda musela stoupnou minimalne o 2m abys se neco delo....ve Vysokem Myte jsem 10 let bydlel.
Co vim..tak v Mejte byli povodne..co byl zaplavejy stadion ale to uz muselo byt...jinak ani hov...
Tak už byly vydány výstrahy pro Liberecký kraj a Děčínsko na 3. stupeň. Tak to začíná docela rychle, čekal jsem trojky až tak zítra večer nebo v noci na čtvrtek.
http://portal...vy/index.html
wert
Ted na to koukam...na to, ze jeste vcera hydrologove rikali, ze nic zavaznejsiho nez 1.SPA necekaji, tak "trosku" zmena planu po 24h Nevim proc takova zmena, asi to taje na horach mnohem rychleji, nez mysleli, protoze o tech frontalnich systemech a srazkach jsem diky GFS vedel uz pred 6ti dny...asi to nebrali moc vazne, nebo neverili ze to bude tak rychle tat, jinak si to neumim vysvetlit takovy obrat...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.