Dobrý den mám prosím problém, již několikátý den se snažím propojit svojí novou meteostanici sencor sws 12500 s webem weathercloud.net, aby se data přenášela a zobrazovala i na webu, ale bohužel se mi to nedaří i když postupuji podle návodu, prý to má být jednoduché, tak bud jsem tak neschopný a nebo to jednoduché tedy není, dokázal by mi prosím třeba někdo poradit lépe kdo to opravdu ví? Předem děkuji
Diskuse o počasí Problém s propojením meteostanice s webem weathercloud.net.
tomášzposázaví
Zdravím.
Jestli se nepletu, tak z Weathercloud se sem na web stejně data nenačítají..
Zkuste třeba Weather Underground.., z WU se sem na In-počasí data načítají.
Při uploadu stanice do aplikace WU https://www.wunderground.com/ přes WiFi vaší stanice je potřeba v PC nebo mobilu vypnout automatické přihlášení k vaší domácí WiFi..(jinak ji vaše zařízení bude stále upřednostňovat).
Pak spárovat a pak teprve opět připojit domácí WiFi..
Pak by se obě WiFi měly automaticky propojit.
Hodně štěstí!
Francois
To jsem zkoušel nešlo mi to ani na wunderground, já se připojuji přes modem, domácí wifi nepoužívám mám to přes t-mobile když odpojím modem, tak se zase nedostanu na internet a nemohu vyplnit údaje a spárovat to, akorát než to spáruji, tak se připojím na wifi wps od meteostanice.
tomášzposázaví
Zdravím Tomáši, já tedy nejsem v tomto ohledu žádný odborník ani nevlastním stejnou meteostanici, takže nejsem "ten kdo to opravdu ví". Přesto bych se pokusil ti nějak poradit, zatím tedy spíše obecně, protože problém s připojením Wi-Fi stanice jsi moc nepopsal. S čím konkrétně máš problém?
Pro úspěšné odesílání dat naměřených stanicí na meteorologické weby musíš splnit několik podmínek.
1. Musíš mít doma lokální Wi-Fi síť vysílanou routerem nebo k němu připojeným přístupovým bodem na frekvenci 2,4GHz. Síť musí být trvale dostupná a musíš k ní mít přístupové jméno a heslo.
2. Meteostanice (vnitřní jednotka) musí být v dosahu tvé Wi-Fi sítě
3. Musíš si na webu Weathercloud nebo Weather Underground (nebo na obou) vytvořit účet a získat ID a klíč stanice. Jak na to, je popsáno v návodu meteostanice.
4. Opět podle návodu musíš meteostanici nastavit tak, aby se mohla přihlásit do tvé Wi-Fi sítě. Tady si myslím, že máš ten problém, je to tak?
5. Nakonec po úspěšném připojení stanice k tvé Wi-Fi v jejím webovém administračním rozhraní zadáš potřebné údaje (ID a klíč stanice) pro odesílání dat na webové servery. Vše je opět podle mně srozumitelně popsáno v návodu.
To je asi tak vše co ti k tomu zatím můžu napsat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.