Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo a místy slabé sněžení nebo déšť, zprvu i mrznoucí

Diskuse o počasí Problém s propojením meteostanice s webem weathercloud.net.

# 03.01.2025, 18:14

Dobrý den mám prosím problém, již několikátý den se snažím propojit svojí novou meteostanici sencor sws 12500 s webem weathercloud.net, aby se data přenášela a zobrazovala i na webu, ale bohužel se mi to nedaří:( i když postupuji podle návodu, prý to má být jednoduché, tak bud jsem tak neschopný a nebo to jednoduché tedy není, dokázal by mi prosím třeba někdo poradit lépe kdo to opravdu ví? Předem děkuji

# 04.01.2025, 09:16

tomášzposázaví
Zdravím.
Jestli se nepletu, tak z Weathercloud se sem na web stejně data nenačítají..
Zkuste třeba Weather Underground.., z WU se sem na In-počasí data načítají.
Při uploadu stanice do aplikace WU https://www.wunderground.com/ přes WiFi vaší stanice je potřeba v PC nebo mobilu vypnout automatické přihlášení k vaší domácí WiFi..(jinak ji vaše zařízení bude stále upřednostňovat).
Pak spárovat a pak teprve opět připojit domácí WiFi..
Pak by se obě WiFi měly automaticky propojit.
Hodně štěstí!

# 04.01.2025, 18:20

Francois
To jsem zkoušel nešlo mi to ani na wunderground, já se připojuji přes modem, domácí wifi nepoužívám mám to přes t-mobile když odpojím modem, tak se zase nedostanu na internet a nemohu vyplnit údaje a spárovat to, akorát než to spáruji, tak se připojím na wifi wps od meteostanice.

# 05.01.2025, 15:37

tomášzposázaví
Zdravím Tomáši, já tedy nejsem v tomto ohledu žádný odborník ani nevlastním stejnou meteostanici, takže nejsem "ten kdo to opravdu ví". Přesto bych se pokusil ti nějak poradit, zatím tedy spíše obecně, protože problém s připojením Wi-Fi stanice jsi moc nepopsal. S čím konkrétně máš problém?
Pro úspěšné odesílání dat naměřených stanicí na meteorologické weby musíš splnit několik podmínek.
1. Musíš mít doma lokální Wi-Fi síť vysílanou routerem nebo k němu připojeným přístupovým bodem na frekvenci 2,4GHz. Síť musí být trvale dostupná a musíš k ní mít přístupové jméno a heslo.
2. Meteostanice (vnitřní jednotka) musí být v dosahu tvé Wi-Fi sítě
3. Musíš si na webu Weathercloud nebo Weather Underground (nebo na obou) vytvořit účet a získat ID a klíč stanice. Jak na to, je popsáno v návodu meteostanice.
4. Opět podle návodu musíš meteostanici nastavit tak, aby se mohla přihlásit do tvé Wi-Fi sítě. Tady si myslím, že máš ten problém, je to tak?
5. Nakonec po úspěšném připojení stanice k tvé Wi-Fi v jejím webovém administračním rozhraní zadáš potřebné údaje (ID a klíč stanice) pro odesílání dat na webové servery. Vše je opět podle mně srozumitelně popsáno v návodu.
To je asi tak vše co ti k tomu zatím můžu napsat.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.