Po včerejším sněžení, kdy u nás napadlo 5 cm, přišlo noční, ještě vydatnější, po němž pochopitelně nastaly velké komplikace v dopravě v rámci ranní špičky, protože jsou ve městě prohrnuté jen ty úplně hlavní tahy. Na chodnících leží přes 10 cm nového sněhu. Spoje MHD mají velké zpoždění, a některé dokonce ani nevyjely
Diskuse o počasí Sněžení 16.-18.2.2026
6 cm.. všude zase sníh...celkově za 24h přibyly 4 cm.. není to moc, asi bych řekl, když už to musí být tak těch 5-10 cm je asi ideálně, ani moc ani málo. Na úklid se to ještě dá. Na závěr si dáme ještě moji "oblíbenou" ledovku a pak už huráá do tepla. tak doufám, že si ještě všichni užíváte..
kapr84
Já si moc neužívám, předloni touhle dobou už jsem měl v papírech zapsanýho prvního kapra, letos jsem ještě ani nekoupil povolenku.
Jinak v Tuřanech na letišti oficiálně změřeno 6 cm, to je maximum letošní zimy. Přes den máme jít zvolna nad nulu, tak uvidíme, kolik toho vydrží do zítra.
Spurdo
Milovníci zimy si ještě tento týden užívají, tady se ta hlavní pásma vyhnula, máme 2-3-4 cm, ale po pravdě jsem za to spíš rád - v těch 5 stupních odpoledne dneska to bude strašná čvachta, pak to přemrzat, to je na zlomení nohy...
Jinak v sobotu to vypadá dle předpovědí na prakticky konec zimy, nástup Atlantiku a jara -moc nevěřím, že v březnu je už reálná nějaká zimní epizoda.
Tak tady u nás dokonce dohromady až 8cm sněhu, což je dvojnásobek dosavadního maxima zimy, kterým byly 4cm. Krásnej sníh, parádní. Odpo to půjde lehounce nad 0, ale něco sněhu vydrží. Co koukám, tak modely poměrně sjednocují další vlnu sněžení na čtvrtek a zároveň oproti včerejším výstupům přidávají šance na pátek. V sobotu pak shoda na rozloučení v podobě klasické TF se sněžením a následně mrznoucím deštěm.
K tomu jaru. Zhruba za 2-3 týdny se propíše ještě jedno dění ohledně vortexu. Opět nějaké momentum, což letos dělá hodně. Nicméně pak to vypadá na víceméně klid.
Za noc 1cm. Tak dohromady asi k 6cm.
Doteď se držela inverze, no razantně se otepluje. Chomutov vlakový efekt, tady tunel. Do večera je vše pryč.
U nás taky včera krásně nasněžilo. Až na tu dopravu, myslím tím řidiče, kteří jsou opět překvapení, že je v únoru sníh je to úžasné a krásné.. bohužel to dlouho nevydrží,ale já si cestu z práce včera pěšky užívala... Dnes to snad ještě vydrží.
V pátek bylo teplo a všichni čekali, že přijde jaro nechápu...
Ondris
Tady 3 cm.. a teplota už, bohužel, +1,2.. takže ty +4 dnes to dá, a tím pádem asi se sněhem bude ámen.. no a do konce února to vypadá od neděle nevalně, takže, když pak i ještě něco přijde, (ochlazení) už to bude jarní počasí.....chladná jarní epizodka..
p.s. právě vylezlo slunko, a začlo do toho svítit, to bude rychlej odsněžovací proces...
rozlučka se zimou 5cm. co v minulých letech byl problém dosáhnout letos je každou chvíli
palma
Tak to jsme poprvé tuhle zimu vyhráli... Je to ale jedno, zmizí to tak, jako tak. Škoda, že přes nás nepřešla ta silná přeháňka, kterou tu původně dával Aladin a pak šla tradiční cestou jihem (asi příprava na letní bouřky?). Na Táborsku napadlo až 10 čísel, a to už tam od neděle kolem 4 cm měli, jako hodně slušné.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.