Snih se vrátil až ted k nám Poprašek napadl, do večera má napadnout kolem 2-3cm novéhé sněhu, ale bojím se teploty přes den.. od rána se teplota drží kolem -0,5°C, absolutní stagnace. Nyní stále slabě sněží, což asi bude přechodně s vyšší intenzitou a během večera zas zeslábne.
V horách přes noc toho taky moc nenapadlo, mám info od těch co spravují běžkařské tratě kolem Bouřnáku až na Cínovec a napadlo pouze 6cm mokřejšího sněhu, jinak co jsem tak sledoval během večera a celkově tam mohlo spadnout i 5mm mrznouího deště, než se tam dostatečně ochladilo (ve výšce). Takže nic extra, nejvíce sněhu asi napadlo v okolí Klínovce, Měděnce a Hory sv. Šebestiána, tam i k 15cm.
Diskuse o počasí Návrat sněžení od 24.1.
Pomalu ale jistě se tu na severu od Prahy loučime se souvislou snehovou pokryvkou, lezela tu od 3. Ledna kdy přešla přes nás ta silná přeháňka a poté jen přibývala na maximum okolo 10 ledna kdy bylo 21 cm , a až teď v tomto týdnu si na čas dáme od sněhu nejspiše pauzu, uvidime co ctvetek jak se to vyvine celé nakonec, třeba ještě nejaky ten sníh a ledový den stiheme do konce ledna. Jako musim rict ze luxus leden alespon tady zatím😁 Snad se zima ještě ukáže do Března💨
Klecany u Prahy uz jen +0,8 a snezeni , kdyby to pásmo došlo tak si myslim že by neco mohlo napadnout, drzi se to hned na autě.
Byl jsem se projít na vyhlídku co mám hned nad barákem v 755mn.m. Upřímně jsem čekal nahoře v těch 750m alespon 5-6cm nového sněhu, což nebylo... Odhadem 3cm nového sněhu, celkem 15 až 20cm sněhu. Jinak zajímavost je taková, že u mě dole a defakto všude kde bylo nad nulou a pršelo (po cestě nahoru) tak roztálo zhruba 2-3cm sněhu (POUZE) s tím, že napršelo 13mm deště.
Více zimně krajina vypadá až zhruba nad 550/600m.n.m kde je vše bílé a zhruba 2cm nového sněhu. nad 650/670m pak 3cm nového sněhu.. dál na hřeben se mi jít už nechtělo, ale ve výsledku by to tam bylo dosti podobné.
Jinak aktuálně sněží pěkně i u mě dole a vše je též bílé, zhruba 0,5cm nového sněhu.
Tady u nás přesně jak jsem psal včera. Celý den +4 v noci nemrzlo, pršelo dost, teď mrholí. Do konce týdne nečekám změnu. Celkem příjemně teplo venku.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.