Daniel Moudrý Po půlnoci dorazí slabší srážky, poté intenzita bude zesilovat a k ránu sněžení bude docela silné.. Takhle to vidí většina modelů 🤩 ( ovšem pouze na SZ, nevím jak Praha..)
AuraPočasí Jo, půjde to od JZ a foukat od JV, ideální návětří taky jednou, ale uvidíme. Já osobně tipuji na frontě 9 cm a v přeháňkách do sobotního odpoledního ochlazení tak 5-6 cm. Max. 15 za celou TN očekávám, což je skvělé a stane se to jednou za takových ani nevím kolik let.
Peter Sedlák 1 Doupov by stínit nemusel. Sice umí, ale nečeká se to. Návětří Krušných to přebije.
já už jsem dřív před zimou predikoval že bychom mohli vidět i přes 15cm a my se k tomu reálně pravděpodobně i celkem přiblížíme, pokud pojedou srážky hodně i po přechodu teplý fronty. aspoň 5 dní to vydrží
F4 Ten pás od tebe po Teplicko (Dubí) by měl přinést snad nejvíce sněhu tam právě díky tomu efektu návětří. Trošku mě mrzí, že nejsem doma a neuvidím skutečný nový příděl sněhu tam u mě kousek od Oseku, tam některý modely dávají 15-20cm do sobotního večera..
Já se zítra budu pohybovat: Výsluní, Celná, Lideň, Vysoká a pak Kadaň a Klášterec nad Ohří..tak si to projedu s kámošem..díky bohu že bude slabý vítr max. 7 m/s.. Takovej pracovní výlet 😄
Vokr Já bych ještě neházel flintu do žita, nakonec nás to třeba překvapí! Něco málo by mohlo připadnout ještě v sobotu, takže těch 5 cm je reálných za mě, což je na tu naši nížinu skvělý v kombinaci s mrazy minimálně do začátku příštího týdne
Pondělí v tuto chvíli vypadá také pěkně, alespoň co se GFS a srážek týče. Do úterního brzkého rána by tak mohlo na Moravě být i přes 15cm a pokračování zimy, což by byla nádhera.
Tak sněží solidní střední intenzitou, teplota -6,1°C.., bezvětří Šumava i Český les směrem do vnitrozemí stínují, tady je to ale aktuálně v menší míře a sněží solidně, než třeba na Tachovsku, Karlovarsku.. Ale je to v čase s nějakou variabilitou.. Chomutovsko naopak většinově návětří.. Pěkně prochází srážky na Domažlicko, mělčím sedlem mezi Šumavou a Českým lesem.. Taková klasika...