No jako mě udivuje docela ta maxinalni teplota co tu ma pro nas na patek icon, rika ze tu ma byt az 3 stupne po snezeni , za to naprostá vetsina je stale pod nulou max blizko nule +- , tak ted babo raď co spise vyjde komu, jelikoz prevlada shoda spis na zime tak icon moc vazne neberu😅
Diskuse o počasí Sněžení a mrazy od 9.1.
I tady na JZ vše v pátek změněno z deště nebo mrznoucího deště na sněžení.. už i ICON.
Takže žádné obavy, sobota už prudké ochlazování..
S velikou pravděpodobností tady sníh ten krátký teplejší profuk v pátek (bez deště) vydrží, když zem je zmrzlá na kámen..
Ono když i ve francouzské nížině z toho sněží, bylo by asi divný, kdyby tady z toho ve středních polohách mělo pršet...
Zde v Praze a okolí by mohlo v pátek napadnout pěkných několik cm sněhu. Podle většiny modelů by sem oteplení nad nulu vůbec nemuselo dojít. Navíc ty oblasti, které zasáhla v sobotu ta silná přeháňka, by mohly mít teoreticky něco přes 10 cm v součtu potom, což už je opravdu slušné. A pak pokračovaní mrazů. Vypadá to pěkně...
Já předpovědi úplně přesně neberu, spíš se radši soustředím jak je, nebo jak před chvílí bylo. Ale tentokrát mně chlapci lákáte Že by konečně dorazily solidní srážky, ve formě sněhu a k tomu arktida
. Co to tak procházím, tak většinou to hází tady okolo 15 cm. A k tomu čtu inverze a solidní mráz v pátek, k tomu sněžení. Už to začne zítra a maximum -5°C. Pátek okolo -4°C, no a v sobotu odpoledne -11°C, večer okolo -15°C. A v pondělí dejme tomu jako vyvrcholení, v noci -18°C, přes den na hranici arktického dne. Tak proč ne, přes 20 cm tady umí napadnout, arktický den se tady taky už vyskytl, noční teploty okolo -25°C jsem tady v minulosti už taky viděl. Tak já se jdu těšit, a budu vám věřit
Aspoň bude zajímavá situace, která už tady v minulosti párkrát nastala
Tak podle modelů a jejich nových aktualizací to vypadá, že holomráz tady bude pokračovat. Sumy se sjednocují od 0--2cm, tak snad vyjdou aspoň ty 2cm v modelech. smutná zima na sníh, opravdu smutná. Jak píše Ondris, snad se to tam vrátí. Snad jo. Tak snad se stane zázrak.
GFS vypráskl níži až k Británii a přidává se k němu aladin, liší se tak od icona který chce níži v Německu. Aladinovec má rozpad fronty už před Moravou a tady jen pár cm. Zas jeden výstup od jednoho modelu a ostatní to budou následovat ne?
Realita jim dá snad výprask.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.