Diskuse o počasí Sněžení a TN od 24.11.2025
výhledy jsou naštěstí už do klidu... tady toto extempóre se pomalu blíží ke konci... jako bylo to hezké, fotky nějaké jsou, ale když bude tepleji a bez sněhu nějakou dobu nic se nestane.. a ono opravdu kam modely vidí nic jen takový ten nemastný hrb, takže vlezlo asi bude pořád nějaké.. ale nebude to aspoň klouzat.. Ta středa.. vidím od čhmú předběžné varování, ale vzhledem k vyšší teplotě nečekám žádnou kalamitu...
Tak v Praze na Albertově slabé sněžení
Lerak2
No,tak mě je celkem jedno,jestli 4 nebo 6cm,ráno jsem nezměřil,ale už pohledem z okna,protože nemám oko z Kašparovy krávy,ten 2cm rozdíl poznám.Vím,že ty Kopisty 4cm mají,tak jsem teď byl změřit sice obyčejným metrem a viděl jsem 5,5cm.Jasně,není to oficiální měřidlo (měření),ale snad ten metr má menší toleranci,než 1,5cm.Prostě se může stát,jako posledně hlásil MostMost přes kopec déšť,zatímco nejen tady (u mě) byla krásná vydatná sněhová přeháňka.Tak snad ještě dnes aspoň 1cm připadne,abychom oficiálně měli aspoň 5cm.Takový Leknin se má,ten,když napíše,že mu tam padaj trakaře,tak mu to nikdo nezpochybní.
TomasMost
Mně je to taky jedno, jestli ráno bylo většinou v ÚK 3-5 cm, stejně je to prd, na konec listopadu. Jestli někdo má na stole 5,5 cm, tak ok, a blahopřeju Pro mně zajímavý byl ten silný spad sněhu na jihu JM. A k tomu ty mrazy tam místy, tohle je absolutní topka za tyhle předchozí dny, a marně pátrám, že by tam v tuto dobu leželo tolik sněhu, a mrazy šly k -15°C. A i ty části severní Moravy, kde taky solidně místy a plošně nasypalo. Tady mi přijde úsměvné, že se vždy ozve jen část uživatelů z ÚK, vlastně jen pár z Mostu, abych to zúžil, a musí rozporovat, že u nich není jako v širokém okolí zhruba těch 3-5 cm, ale v Mostě mají přece místy až 5,5 cm
Já naštěstí už věděl, co opět přijde, a proto jsem zdárně nepsal nic o přesné výšce v Mostě, abych to víc nemusel rozvádět. No a k Leknínovi, několikrát jsem ho zde chválil, za velmi rozumné a přesné informace, z jeho okolí
TomasMost
I Peter měl v Mostě ráno 6cm sněhu, namereno pravítkem. (Posílal sem fotku)
Nejvíce napadlo ve středohoří a to až 7cm sněhu, ale i tak je to nad očekávání, icon ruc v posledních výstupech měl "jen" 2-5cm (z toho Podkrušnohoří 2cm a středohoří 5cm). Ale podceňování mu poslední dobou docela jde.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.