Diskuse o počasí Sněžení a TN od 24.11.2025
Příjde něco do Zlína ?
No, já to budu brát podle teorie: "Aurova váha modelů, pro účely predikce sněhových srážek"
čili jsem se podíval na data všech dostupných modelů... a vyšlo mi, že bude sněžit uplně všude plus bude 10cm sněhu po celé ČR.. doufám, že to mám správně.. (nic osobního v tom nehledejte, počkám si, v tomto případě, co kde spadne a co bude ukazovat radar, nic víc dělat jeden nemůže) No je to pěkně rozhozený, a pořád upozorňuju, teď právě nahoře nastává minimum ohledně PV, a má následovat rychlá reakce v dolní vrstvě atmosféry, a jak přesně to bude v následujících cca 7 dnech, odhadne jen málokdo, já to nejsem, neodhadnu. Tak to beru s nadhledem, zima bude.
Velká, opravdu velká škoda, že východ republiky bude nejspíš po většinu času v teplejším sektoru a většina srážek tak asi bude v dešti uvidíme, jak toto rozhraní nakonec dopadne a kdy se začne ochlazovat & měnit skupenství srážek. Dle modelu ICON nulová izoterma bude prakticky až do úterní půlnoci nad hladinou 1.000 - 1.500 metrů. Být to ve sněhu, byla by to pořádná nadílka
PS. pokud by se pásmo srážek ještě lehce posunulo a naopak chladnější vzduch by byl / dorazil / setrval v této oblasti, pak by dost mohlo nasněžit v oblasti Jeseníků, zejména ve vých. oblasti ...
palma
Když to neodhadnu, tak to nadlídnu
Máte recht..
No mě to připadá, že někteří to chtějí vidět tak, že tato TN nebude mít teplý sektor ..
Ale to samozřejmě bude..
Nejvíce to postihne Slovensko, tam bude sněžit asi jen v nejvyšších horských polohách, ale ve hře je i V a JV ČR..
Kde přesně bude ležet rozhraní teplého a studenějšího vzduchu v 850hPa , těžko teď určit.. Můžou se i tvořit menší kapsy teplejšího i studenějšího vzduchu podél rozhraní.
Bude to celkem loterie, jak už to v těchto situacích bývá..
Neuro
To neděláš dobře, s tím arprege, Vladimíre! .. holt některý hlášky se zjeví tak nějak samy..
, sranda musí bejt..
Aidamkoo já fakt si jen tak rozklikávám modely, jak postupně aktualizují, a jen tak koukám, a omlouvám se, predikce teď nepíšu, protože fakt nevím, a dělat nějaké konstrukce... na to mne moc neužije..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.