je jasné že to uhne úplně na východ už teď, mozna pár vloček spadne na úplně krajním východě a nebo severovýchodním vybezku Moravy viz Třinec a Jablunkov. Nespadne tady ani ten 1cm co teď modely predikují, nechápu jak se to mohlo tak pokazit ještě před pár dny to měla být kalamita.. achjo
dodosek To je tak poslední roky pokaždé. Já taky nechápu proč to nabírá pravidelně tenhle směr..Dřív to tak nechodilo. Úplně stejně to tak dopadne aji v to pondělí, respektive úterý
Kristián Laššo Jde to úplně šejdrem myslím že z toho nebude nic ani u tebe. Navíc, ten postup je hodně rychlí a není toho ani nějak moc..možná jsme ani o nic nepřišli
Na meteoforu je od tamních matadorů hodně skepse ohledně výhledu na prosinec. Predikují spíše nadprůměr a JZ až J s utvořením TV jižně od nás a mordor na neurcito. Tady se zase jede pravý opak s ohledem na Vortex. Tak já nevím co bude. Nechcete se tam jít nějak domluvit a ujasnit si to?
Úterý a středa dohromady 6 cm sněhu, a to jenom v noci z úterý na středu jinak bude pořád pršet, takže opět si myslím, že šance na slabou sněhovou pokrývku je pro tyto dny mizivá. Radši se radovat nebudu.
Mimochodem na nás jdou aspoň šedé odrazy, takže možná bude aspoň poletovat sníh.
Tadeas Když budeš stát celou noc u okna a chytneš počátek sněžení, možná uvidíš na chvilku bílou zem..Kdyz půjdeš spát s tím, že se podíváš ráno jako překvápko, uvidíš už asi jen mokrý chodník a budeš slyšet zahradnický déšť do parapetu.
Hale já nevím kde to berete jo, ale já žádný oteplení ve výhledu nemám, ano frontální rozhraní možná rozdělovat Česko bude, ale já jsem zatím v klidu, od pondělí do středy tam mám nějakých 15 cm sněhu
roska01 Zrovna jsem to chtěl napsat. ICON z půlnoci má pro Brno až do konce výhledu nějaké +4°C v maximu a to měl výstup včera rozhodně víc, takže trend spíš "kolem nuly". Jasně, nejsou to ani nějaké výrazné mrazy, spíš tak nějak furt stejně. Na prosinec je ještě času dost, tak bych trochu brzdil.