Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Časté srážky, na horách trvalé a vydatnější sněžení

Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2024

426
# 15.12.2024, 16:06

No, dle toho co teď je k vidění... AO v neutrálu, NAO v plusu, PV v pohodě ( s anomálií v zátylku), náznak západního proudění, opakující se nízký tlak na severu, a u nás, či jižním směrem, a tak všude okolo, tlak vysoký.. no prostě prosinec jak má být..:D.. Vánoce jsou za humny..

128
# 15.12.2024, 16:49

palma
Jen ať to trochu fouká od oceánu, dneska bylo nejlíp za posledních asi 10 dní. Hlavně trochu toho slunečního svitu se ukázalo. Holt člověk není netopýr, jsme denní tvorové.

426
# 15.12.2024, 17:29

ludvicek
Tak já si nestěžuju, takový čerstvý větřík pofukoval, slunce vykouklo a +4 to dalo, a za šest dní se nám zastaví ubývání dne a k Novému roku se nám den prodlouží o parádních pět minut..:D. samá positiva sociální jistoty.. potěšující výhled.

128
# 15.12.2024, 18:00

palma
Tak to "temný období", který pro mě osobně je plus mínus listopad-únor, bude už v půlce, to je asi nejlepší vánoční dárek.;-)

VHK
31
# 15.12.2024, 18:42

Tak jsem zvědavý na ten další(vanocni) týden,pokud by vyšlo tohle,bylo by to super,:snih::)klidně by mohlo i více primrznout,ale tipuji že se to dalších výstupem změní do tepla...

# 16.12.2024, 11:13

VHK
Tak už je to změněný do tepla i po Vánocích,myslím že takovýhle bude i zbytek zimy,špačky máme stále v hejnech na polích a kvíčaly ještě nedoletěly.

# 16.12.2024, 11:16

Tak kdypak nám věští ten pochc...j GFS zimu? Rok 2026 leden? HAARP a jedem.Aspon 25 na Vanoce.

426
# 16.12.2024, 11:51

zimník1
Zcela přátelská rada, HAARP bych nechal tam kde je, nemá s počasím nic společného, a model bych nechal pracovat bez těch vašich pěkných poznámek, dělá co může, zkuste se kouknout ne na model samotný, ale na data, tedy rozmístění útvarů, teploty v různých výškách, proudění vzduchu, rozdíly tlaků..atd. atd. a pak proveďte analýzu a dejte výsledek, spolu z rozborem, co k takovému výsledku vedlo.. budete frajer, budete mít třeba vlastní, úspěšný model..
p.s. před třemi týdny jsem tu psal, že k 15.12. cca dojde ke změně počasí, že to všechny dlouhodobé markanty opakují,.. a kupodivu, to vyšlo, že.. samozřejmě jsem nepsal, jaké teploty, srážky apod. budou.. pouze že tato změna nastane.. o tom je to střednědobo.. a na delší ůsek (dlouhodobo) něž jsou ty tři čtyři týdny, už se ani to moc nedá předpovědět, pak už je to jen trend )bude nad severem vysoký tlak a pod ČR nízký , a pod. to se predikovat dá..) což teď dává nadprůměr pro leden a bohužel, i únor, pak se pracuje s průměry, povýšené právě o ten +1 stupeň, co je obecné oteplení, jinak by tam byl průměr, možná i nějaký malý podprůměr. A pokud nenastane kupř. kolaps PV, pak to nejspíše i tak zůstane.

# 16.12.2024, 12:23

palma
To že píšete že HAARP nemá s počasím nic společného má úplně stejnou vypovídající hodnotu, jako když napíšu, že má. Samozřejmě to nikdo z nás neví jak to je.

426
# 16.12.2024, 12:31

zimník1
Tak si ten HAARP najděte, jestli máte k disposici cca 500 000 dolarů, můžete si ho pronajmout na pokusy dle jeho specifikací, tak to tam teď funguje, třeba by to chtělo sbírku a slib, že tam zařídíte pro ČR pěknou zimu.. nebo těch vašich +25 v lednu, chutě do toho!

182
# 16.12.2024, 14:31

No gfs tam teď má že by 23. Nasnezilo i v nížinách na západě ale hned 25.12. To má roztát a být 10.stupňů.

# 16.12.2024, 15:23

zimník1

Tak kdypak nám věští ten pochc...j GFS zimu? Rok 2026 leden? HAARP a jedem.Aspon 25 na Vanoce.

Panebože, co to jako je, tohleto?
Diskuse o počasí ?!?
Proč sem tihle jedinci chodí?

To asi Biden někoho na Aljašce pořádně naštval, když mu do Washingtonu servírují na boxing day +11°C..
Nebo si prostě objednal teplo...

výhled Washington
# 16.12.2024, 15:43

Tak buď je tu klimaalarmismus, nebo je tu haarpismus :zz:
Zimníku, zimníku..

# 16.12.2024, 20:33

kuba
Ano nasněží 10 cm a druhý den šup do plavek. Tento svět nemá logiku.

34
# 17.12.2024, 11:39

Koukám na GFS. Na 22.12. tam vidím přechod výraznějšího frontálního systému, ve výšce mírně chladný vzduch, to by přineslo na hory klidně i 25 cm sněhu, Šumava, Krkonoše a Jeseníky řekl bych i 40 cm. Tahle varianta s výrazným frontálním systémem mi přijde celkově dost pravděpodobná, pak je tam SZ proudění další 1-2 dny. Na Štědrý den by mohl od západu nastat již výběžek vyššího tlaku vzduchu a pozvolné oteplování, nicméně na horách bude jistě sníh a nejspíš i mráz. V nížinách bude klasicky nad nulou a bez sněhu.

88
# 17.12.2024, 12:48

Ochlazení před vánoci a nějaké sněhové srážky vidí i ČHMÚ...
šance stále je... :snih:

# 17.12.2024, 12:54

JUGOCV
Dnes jsem pesimista a troufnu si říct, že do konce prosince zima určitě nepříjde. Čekám "klasická Vánoce" 10-15 nad nulou. Mám na mysli samozřejmě počasí v nížinách, ale mám obavy, že hory budou taky bez sněhu.

Co se týče prosince jsem pesimista.
Ale budu optimista v tom, že jak bude leden, únor, březen. Nikdo neví:) tipuji, že nejchladnější měsíc letošní zimy bude únor, je to, ale jenom můj tip, který odvozuji z toho, že zimní únor nebyl ani nepamatuji:) Jednou přijít musí:)

88
# 17.12.2024, 13:11

brezen31
A já věřím že to letos dorazí..bílé Vánoce nebyly ani nepamatuji..:(

34
# 17.12.2024, 14:27

Tak s těmi cm sněhu jsem to asi přehnal :D, ale pár desítek na horách zřejmě spadne od neděle do úterý určitě.

426
# 17.12.2024, 14:34

Aura_
No, vy o sněhu, a tady, u souseda vykvetla čemeřice..:!!:, ach jo, zmrzne, nezmrzne?:D, mě porád ještě neopadala ta broskvoň.. pár listů zas ubylo, zbytek furt zelenej..:D

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.