No, dle toho co teď je k vidění... AO v neutrálu, NAO v plusu, PV v pohodě ( s anomálií v zátylku), náznak západního proudění, opakující se nízký tlak na severu, a u nás, či jižním směrem, a tak všude okolo, tlak vysoký.. no prostě prosinec jak má být.... Vánoce jsou za humny..
Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2024
VHK
Tak už je to změněný do tepla i po Vánocích,myslím že takovýhle bude i zbytek zimy,špačky máme stále v hejnech na polích a kvíčaly ještě nedoletěly.
zimník1
Zcela přátelská rada, HAARP bych nechal tam kde je, nemá s počasím nic společného, a model bych nechal pracovat bez těch vašich pěkných poznámek, dělá co může, zkuste se kouknout ne na model samotný, ale na data, tedy rozmístění útvarů, teploty v různých výškách, proudění vzduchu, rozdíly tlaků..atd. atd. a pak proveďte analýzu a dejte výsledek, spolu z rozborem, co k takovému výsledku vedlo.. budete frajer, budete mít třeba vlastní, úspěšný model..
p.s. před třemi týdny jsem tu psal, že k 15.12. cca dojde ke změně počasí, že to všechny dlouhodobé markanty opakují,.. a kupodivu, to vyšlo, že.. samozřejmě jsem nepsal, jaké teploty, srážky apod. budou.. pouze že tato změna nastane.. o tom je to střednědobo.. a na delší ůsek (dlouhodobo) něž jsou ty tři čtyři týdny, už se ani to moc nedá předpovědět, pak už je to jen trend )bude nad severem vysoký tlak a pod ČR nízký , a pod. to se predikovat dá..) což teď dává nadprůměr pro leden a bohužel, i únor, pak se pracuje s průměry, povýšené právě o ten +1 stupeň, co je obecné oteplení, jinak by tam byl průměr, možná i nějaký malý podprůměr. A pokud nenastane kupř. kolaps PV, pak to nejspíše i tak zůstane.
zimník1
Tak si ten HAARP najděte, jestli máte k disposici cca 500 000 dolarů, můžete si ho pronajmout na pokusy dle jeho specifikací, tak to tam teď funguje, třeba by to chtělo sbírku a slib, že tam zařídíte pro ČR pěknou zimu.. nebo těch vašich +25 v lednu, chutě do toho!
zimník1
Tak kdypak nám věští ten pochc...j GFS zimu? Rok 2026 leden? HAARP a jedem.Aspon 25 na Vanoce.
Panebože, co to jako je, tohleto?
Diskuse o počasí ?!?
Proč sem tihle jedinci chodí?
To asi Biden někoho na Aljašce pořádně naštval, když mu do Washingtonu servírují na boxing day +11°C..
Nebo si prostě objednal teplo...
Koukám na GFS. Na 22.12. tam vidím přechod výraznějšího frontálního systému, ve výšce mírně chladný vzduch, to by přineslo na hory klidně i 25 cm sněhu, Šumava, Krkonoše a Jeseníky řekl bych i 40 cm. Tahle varianta s výrazným frontálním systémem mi přijde celkově dost pravděpodobná, pak je tam SZ proudění další 1-2 dny. Na Štědrý den by mohl od západu nastat již výběžek vyššího tlaku vzduchu a pozvolné oteplování, nicméně na horách bude jistě sníh a nejspíš i mráz. V nížinách bude klasicky nad nulou a bez sněhu.
JUGOCV
Dnes jsem pesimista a troufnu si říct, že do konce prosince zima určitě nepříjde. Čekám "klasická Vánoce" 10-15 nad nulou. Mám na mysli samozřejmě počasí v nížinách, ale mám obavy, že hory budou taky bez sněhu.
Co se týče prosince jsem pesimista.
Ale budu optimista v tom, že jak bude leden, únor, březen. Nikdo neví tipuji, že nejchladnější měsíc letošní zimy bude únor, je to, ale jenom můj tip, který odvozuji z toho, že zimní únor nebyl ani nepamatuji Jednou přijít musí
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.