Poslední obranná línie před teplým prouděním padla.
Nic nebrání vpádu vlhčího vzduchu ze západu.
Ale o Vánocích tam vidim změnu a možna i kolem 10 C. a na slunci klidně i těch 15 C by být klidně mohlo. Což by bylo fajn i na delší procházky se psem a dětma. Tak snad nebude nakonec.
Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2024
space
Máme to stejné,mínus dva a deka,kopce okolo nás jsou bílé ale tady dole sníh není.
Taky jsem lehce optimista, ze by se to teplo ted vyradilo. Vetsinou to tak byva, nic netrva vecne.
Ale je to porad hrozne daleko.
wyc
Chladný výstupy tam má GFS na konci výhledu každý den jeden až dva, relevance velká 0... nevím, proč to tam pořád opakuje, kdo to ví? Jednou za čas to vyjde, to je bez debaty, akorát je otázka, zda pak bude místo -2 třeba -4 a nebo -10...
p.s. co tam má ECMWF, nebo ten nový Korejec?. až se shodnou alespoň tyto dva modely, začnu být opatrně taky optimista..
TomasMost
Mně by to rozhodně nevadilo, já si naopak přeji aby v Brně bylo na Vánoce ve 13 h -20. To se bohužel asi nikdy nestane, ale bylo by to zajímavé
Chtělo by to pořádné mrazy, poslední dobou je to fakt o ničem, buď hodně nad nulou nebo když se ochladí, tak je kolem nuly. Chtělo by to hluboké mrazy.
Ideálně, aby napadl půl metr sněhu a pak přišly hluboké mrazy a aspoň dva měsíce to drželo
brezen31
nezblázni. To by bylo jak za covidu. Lidi by kupovali 50 kg mouky a hektolitry mlíka, protože by si mysleli, že přijde konec světa. Ne teď vážně... Nevím co by se muselo stát, aby taková situace nastala. Aji kdyby si měl tu moc a nastavil si přesně polohy tlakových útvarů, tak takto ledový vzduch by sem nedorazil. Asi není odkud. Leda, že by si k tomu ještě rozbil PV, aby to foukalo přímo sem ten ledový vzduch a stále se to nějak obnovovalo. A přikovat na severu TV která by byla snad přes celé Rusko nebo já nevím už co vsechno
Před tím ale sem ještě poslat pořádnou TN z jihu, ktera by se nad ČR dva dny tocila jak kolotoč. No máš toho jako buchet. Máš co dělat
TomasMost
Vždyť tam má sníh, takže jen vítáno.
Špagety úplně eliminovaly nějaké sněžení před Vánoci a během, takže nakonec to bude výhra buď holomrazu nebo tepla deště.
Kdyz jsem chodil na stredni, leden 2010, tak bylo v Usti nad Orlici -24 rano a dole u reky -27, ale dneska to je scifi, pravda.
Odpoledne se oteplilo na -12 zhruba.
Pohoda
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.