Spíš očekávám, kdy se začne zase vykreslovat další nějaká situace sněžení, ať už podobné této nebo celkově, když je zima chce to sníh, ač to s sebou nese další problémy a rizika, ale to k zimě bohužel patří
zimník1 Spíš založit téma: "Možnost sněžení i pro Brno a okolí" To jak to bylo teď naposledy, tak to byl totální otřes, veškeré srážky došli před Brno a kaput..
charlie1 Tak blokování kompletně vymazáno, NAO do plusu, a až do 23. prosince lehký nadprůměr teplot, asi si dám od těch predikcí na pár dní oddych než si to nějak sedne je to tak rozházený, že je to tak pro křišťálovou kouli, tohle..
KubysQ Otevřete si teď jakýkoli model, od GFS, ECMVF, či ICON.. a co uvidíte, vás z hlediska zimy nepotěší, nicméně, jak jsem napsal, jdu si dát na týden s věštěním pohov, stačí, že věští modely počasí.. p.s. 00:01 jdu spát, teplota už leze nahoru, ráno mám mít +4 až +5.. tak jsem zvědavej co bude..
TommyAst Asi jste nečetl, že píšu o KH nikoli o Beskydech. Tam máme Lysou horu také i když méně známou. Pozorovaný horizont s Českým středohořím na fotografii je ve vzdálenosti od 40km do 60km.
Od půlnoci nad nulou, teď 2,5 stupně. Jako téměř vždy tady, napřed teplý profuk a pak srážky, ještě že tak, ledovku tady neznám. Sníh včera ráno 9 cm, dnes 3 cm. Pozdrav zimy končí.
Konec zvonec, večer to kleslo ještě na -4 a pak už jen nahoru-aktuálně +3, srážky neměřitelné naposled včera ráno a venku nesouvislá vrstva sněhu. Srážky na dnešek modely nedávají žádné, nejvíc mimo tuto situaci měl pro mně Aladin, škoda na něj kdy vůbec klikat
Aladin alespoň dobře předpověděl teploty nad 0 v okolí Brna. ICON a ICON de měli teploty kolem -1°C, nicméně večerní výstupy viděli spíše tu 0. Nicméně Aladin teda solidní fail se srážkami. Po čtvrtku, no Aladin to nějak nedává.
tak já tam vidim ve ctvrtek studenou frontu a do pondeli zadní strana TV, to by na ten stav klimatu byla paráda, vic z toho nedostaneme všude kolem je teplo…zima v listopadu se rovná zázraku v roce 2024, nahoru letí velkej diik..čt pa to vidím u nás na Šumavě na další sněženi, no to by byl velikej +…uvidime, jináč přidávám výhled lháře s šarlatána cfs, ten ubírá teploty na prosinec a leden drží zimní…ale je zo jen pro pobavení
Letos nějak CFS nesleduju, nechávám se překvapit jo ve vyšších polohách to může být jiná písnička, tady budem strouhat mrkvičku Stačí výhled na 10 dní a nějaké ochlazení jak jinak v pátek a na sobotu, srážek moc nebude a bude akorát tak dekl. Na konci výhledu jsou veletoče, ale co tak asi vyhraje, si asi vsadím...
Zimní počasí vystřídalo jarní ze dne na den.. Slušný úlet Ale vlastně příjemný, teplo, občas slunce, vítr slabý.. Pro nedělní špacír do přírody ideál . Sázení česneku letos nechám asi, poprvé v životě, až na prosinec.., nejspíš až na jeho druhou polovinu. Protože kdyby už teď v zemi byl, vyklíčil by nejspíš do Vánoc