Ahoj, máme před sebou nový týden s mnohem více dinamičtěším počasím, s možnými tlakovými nížemi a také prvním výraznějším sněžením na horách a možná i v nižších polohách. Měli by přes nás postupovat jednotlivé frontální systémy se kterými by mohl příjít i silnější vítr. Na teplotě a rozložení tlakových útvarů ve střední evropě se shoduje i většina modelů, avšak ke konci týdne nejistota přepovědi roste. Nechme se překvapit co nám tato nadcházející epizoda přinese
Jak velkou sněhovou nadílku tato epizoda přinese ?
lukáš friedrich Ano,příští týden přinese dynamičtější (toto slovo tady má mnoho pravopisných podob) počasí,pro nás to znamená zesílení větru,nižší teploty,ale srážky nám tam zatím chybí.Dal bych na horách až 30cm a v nížinách do 3cm.
Myslim, ze na horach to bude daleko vic za cely tyden, jako davat 10cm na hory Myslim, ze v Krkonosich to bude klidne pul metru. Ted moc srazek tam neni, protoze se to zmeni na kalamitu. Urcite bude misto z nizsich poloch, kde napadne vic jak 10cm. v polohach do 400m. Dal jsem moznost c.2
Taky jsem hlasoval číslo 2. Hory jsou široký pojem, ale hřebeny kolem 30 cm asi dají bez problému. Jinde na horách to bude třeba polovina. Kolik napadne v nižších polohách bude zřejmé spíše až za pár dní s novějšími aktualizacemi.
Zatím jsou otevřené víceméně všechny možnosti, protože přesné dráhy TN či rozhraní týden dopředu určit nelze.. Kdo to týden dopředu trefí, tak klobouk určitě dolů Bude zajímavé sledovat den po dni výstupy a to jejich balancování sem a tam..
Se snad ani při té kalamitní Jadrance na začátku prosince minulý rok nezakládalo téma takhle dopředu. Ale chápu, od povodní se už dlouhou dobu nic nedělo. Nic extra zatím neočekávám, natož teď v půlce listopadu. Třeba se ale něco podobného vyvrbit jako před rokem.
Marek_98 Lidi s nadprumernym IQ to neresi, jelikoz to dokazi precist, ikdyby to bylo napsany pozpatku. A vetsinou si toho ani nevsimnou. Takze, kdo si toho nevsiml ma pravdepodobne 3ciferny IQ
no, tak místo sněhové níže, kdy mi sice výhled na jeden den výrazně zvedl srážky, ale na teplé frontě, která možná nebo možná nenastane se tu řeší schody do pekel nebo manželky reference spíš bych řešil vítr, ten by mohl být možná horší, jestliže má být tak velký tlakový gradient