Já osobně touhu po sněhu nějak nedokážu pochopit, z toho jsem jaksi už dávno vyrost a ze zimních sportů chodíme teď už jen maximálně na brusle, sníh je spíš otravný a působí komplikace. On je fajn jen na dívání z okna a toť pro mně vše.
V nižších polohách se samozřejmě nic teď neudrží, jedině až v delším výhledu, tj. od asi příštího čtvrtku a tam je nejchladnější GFS a možná mu ten nějaký ledový den do konca listopadu vyjde.
Diskuzi spíš sleduju s obavama co zas bude, manželka za loňskou zimu 2x lehce ťukla auto a nejlíp by pro ni bylo asi mít cesty bez zimního projevu celou zimu
A zatím se tu jen dohadujete o pravopisu a koninách, takže nic zajmavého
Diskuse o počasí Ochlazení a sněžení s možnými TN v týdnu od 18.11
stejně je pořád ještě extrémně brzo. měli jste si to nechat k diskuzi o novém týdnu, takhle 10 dní dopředu je fakt maso něco řešit
ale update: dvanáct stupňů nahradily 2 stupně a 6cm sněhu, aby se neřeklo
Někteří z Vás - díváte se kromě Meteogramů či jiných podobně jednoduchých předpovědí také na teplotní / tlakovou mapu nad Evropou? Pokud ano, pak možná nebudete psát některé zbytečné příspěvky ... Už několik dnů je jasné, že s ochlazením je zároveň velká nejistota, jak dlouhé ochlazení bude (a také jak velké + případné srážky). Některé výstupy tam po pár dnech ochlazení někdy od 24.11. posílají teplý JZ (spojený s TN u Britských ostrovů), některé výstupy zase drží chladnou verzi (JZ nepronikne, drží a převažovat bude TV SZ od Britských ostrovů). Zatím je toto daleko (můj tip - po 24.11. zvítězí teplejší verze).
https://www.tropicaltidbits.com/analysis/models/?m...
PS. zimníku, pokud je to trapárna, tak tu (prosím) nepiš takové příspěvky. Šlo by to?
je z toho pekny houno no
Vitr zadnej, snih zadnej a ani zima moc nebude, to pri imverzi tu byla vetsi
Uvidime v pondeli tak
Mění se to každý výstup, počkal bych ještě do pondělí ráno a pak začal víc věřit tomu nebo tomu
andy206
Jo ty výhledy jsou vážně zajímavé. Ani bych neřešil, že se tam někde hrne teplý vzduch, protože je to zatím daleko a koukněte na ansámbly, na tohle období jsou děsně rozhozený, ale mnohem zajímavější mi přijde to teplotní rozhraní a další TN které by z toho mohly vzniknout. I když ne pořádná zima, tak aspoň 1 větší zásyp je podle mě docela pravděpodobný.
John Deere
Na vítr je spoleh, ten tady bude na 100%, ale už by jako fakt mohlo něco srážek spadnout, teď mě to sice při pracech za zahradě a těžbě glomalinu vyhovuje, ale takovéhle výpadky nemám moc rád, v podstatě od druhé dekády července jen 4 dny se smysluplným deštěm v půlce září, jinak úplný kulový za třetinu roku, to je příšerná statistika (pardon postiženejm povodněmi).
zimník1
Zimníku, možná to nechápeš, ale když se podívat na mapu T850, tak pochopíš, že je tam postup teplé fronty. Logicky tak déle a více chladněji bude v Brně, které je v dolině a zde se otepluje velmi pozvolna.
Takže výhled pokud beru synoptiku je správný, stačí se podívat jen na detaily.
Aidamko.
Přesně... A ať ta teplá fronta nakonec klidně přijde, zase to přinese nějaké zajímavé projevy jako ledovku nebo i sněžení.
No ale fakt bych nedělal závěry. Modely můžou udělat ještě zajímavé korekce na celé předpovídané období. Někdo už má jasno teď, to chápu, ale vždycky je plno variant a občas vyjde něco zajímavějšího.
zimník1
zimníčku tak chceš tu zimu nebo jseš pokrytec a chceš tepla?
Snad budou supersněhy, gfs na teplých frontách dává hodně.
John Deere
Tak jsem asi hlupák, ale za to, že mě pravopisné chyby praští do očí, nemůžu. Vychovalo mě tak psaní blogů tady na In-počasí.
Jinak, ten příští týden vypadá zajímavě, tak jsem zvědavý, co z toho nakonec bude. U nás něco padalo už v noci na dnešek (včetně včerejšího večera a dnešního rána), ale bylo to jen občasné a slabé (střídal se déšť, déšť se sněhem a sníh, ale ten sníh samozřejmě nezůstával). A dalo to jen 0,3 mm srážek. Ovšem i tak, chvílemi se jednalo o první čisté sněžení tohoto podzimu u nás.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.