Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno ještě ojediněle slabý déšť, během dne ubývání oblačnosti

Diskuse o počasí Ochlazení a sněžení s možnými TN v týdnu od 18.11

61
# 15.11.2024, 08:20

Já osobně touhu po sněhu nějak nedokážu pochopit, z toho jsem jaksi už dávno vyrost a ze zimních sportů chodíme teď už jen maximálně na brusle, sníh je spíš otravný a působí komplikace. On je fajn jen na dívání z okna a toť pro mně vše.

V nižších polohách se samozřejmě nic teď neudrží, jedině až v delším výhledu, tj. od asi příštího čtvrtku a tam je nejchladnější GFS a možná mu ten nějaký ledový den do konca listopadu vyjde.

Diskuzi spíš sleduju s obavama co zas bude, manželka za loňskou zimu 2x lehce ťukla auto a nejlíp by pro ni bylo asi mít cesty bez zimního projevu celou zimu :zz:

A zatím se tu jen dohadujete o pravopisu a koninách, takže nic zajmavého :D ;-) :cool:

# 15.11.2024, 08:25

stejně je pořád ještě extrémně brzo. měli jste si to nechat k diskuzi o novém týdnu, takhle 10 dní dopředu je fakt maso něco řešit

ale update: dvanáct stupňů nahradily 2 stupně a 6cm sněhu, aby se neřeklo :D

518
# 15.11.2024, 08:44

Někteří z Vás - díváte se kromě Meteogramů či jiných podobně jednoduchých předpovědí také na teplotní / tlakovou mapu nad Evropou? Pokud ano, pak možná nebudete psát některé zbytečné příspěvky ... Už několik dnů je jasné, že s ochlazením je zároveň velká nejistota, jak dlouhé ochlazení bude (a také jak velké + případné srážky). Některé výstupy tam po pár dnech ochlazení někdy od 24.11. posílají teplý JZ (spojený s TN u Britských ostrovů), některé výstupy zase drží chladnou verzi (JZ nepronikne, drží a převažovat bude TV SZ od Britských ostrovů). Zatím je toto daleko (můj tip - po 24.11. zvítězí teplejší verze).

https://www.tropicaltidbits.com/analysis/models/?m...

PS. zimníku, pokud je to trapárna, tak tu (prosím) nepiš takové příspěvky. Šlo by to?

Teplotní mapa v 850 hPa na 24.11., blíží se teplý JZ
125
# 15.11.2024, 09:10

Leknín
To je fakt. Jak Nohavicu moc nemusím, tak to jeho "bílé svinstvo padá mi za limec, už čtvrtý měsíc v jednom kuse prosinec...", to je trefné. Pro mě za mě, kolem Vánoc 14 dní (to nemusím ráno do hokny) ať si sněží, ale sobecky vzato, +8°C je optimum.:D

305
# 15.11.2024, 09:24

Ve výhledech žádný překvapení, po ochlazení zase zhoupnutí do tepla a jestli to bude o pár dní později je úplně jedno, však je půlka listopadu a novodobá zima má průměr jaký jsem včera už napsal.

86
# 15.11.2024, 09:33

Volím variantu C..
zem bude prohřátá a pokud bude padat i v nížínnách, tak většina roztaje
Co tak koukám, tak spíš nejvýraznější srážky budou na J/JZ ..

# 15.11.2024, 11:04

andy206
Já bych řekl že spíš horký jihozápad než teplý. Ty barvy jsou jak z tropů

# 15.11.2024, 11:18

je z toho pekny houno no :D
Vitr zadnej, snih zadnej a ani zima moc nebude, to pri imverzi tu byla vetsi :D
Uvidime v pondeli tak

# 15.11.2024, 11:54

Mění se to každý výstup, počkal bych ještě do pondělí ráno a pak začal víc věřit tomu nebo tomu :cool:

26
# 15.11.2024, 12:57

andy206
Jo ty výhledy jsou vážně zajímavé. Ani bych neřešil, že se tam někde hrne teplý vzduch, protože je to zatím daleko a koukněte na ansámbly, na tohle období jsou děsně rozhozený, ale mnohem zajímavější mi přijde to teplotní rozhraní a další TN které by z toho mohly vzniknout. I když ne pořádná zima, tak aspoň 1 větší zásyp je podle mě docela pravděpodobný.

Náznak oteplení tam je, ale řada ansámblů je stále v nižších teplotách, zdroj: meteociel.fr

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.