Já osobně touhu po sněhu nějak nedokážu pochopit, z toho jsem jaksi už dávno vyrost a ze zimních sportů chodíme teď už jen maximálně na brusle, sníh je spíš otravný a působí komplikace. On je fajn jen na dívání z okna a toť pro mně vše.
V nižších polohách se samozřejmě nic teď neudrží, jedině až v delším výhledu, tj. od asi příštího čtvrtku a tam je nejchladnější GFS a možná mu ten nějaký ledový den do konca listopadu vyjde.
Diskuzi spíš sleduju s obavama co zas bude, manželka za loňskou zimu 2x lehce ťukla auto a nejlíp by pro ni bylo asi mít cesty bez zimního projevu celou zimu
A zatím se tu jen dohadujete o pravopisu a koninách, takže nic zajmavého
Diskuse o počasí Ochlazení a sněžení s možnými TN v týdnu od 18.11
stejně je pořád ještě extrémně brzo. měli jste si to nechat k diskuzi o novém týdnu, takhle 10 dní dopředu je fakt maso něco řešit
ale update: dvanáct stupňů nahradily 2 stupně a 6cm sněhu, aby se neřeklo
Někteří z Vás - díváte se kromě Meteogramů či jiných podobně jednoduchých předpovědí také na teplotní / tlakovou mapu nad Evropou? Pokud ano, pak možná nebudete psát některé zbytečné příspěvky ... Už několik dnů je jasné, že s ochlazením je zároveň velká nejistota, jak dlouhé ochlazení bude (a také jak velké + případné srážky). Některé výstupy tam po pár dnech ochlazení někdy od 24.11. posílají teplý JZ (spojený s TN u Britských ostrovů), některé výstupy zase drží chladnou verzi (JZ nepronikne, drží a převažovat bude TV SZ od Britských ostrovů). Zatím je toto daleko (můj tip - po 24.11. zvítězí teplejší verze).
https://www.tropicaltidbits.com/analysis/models/?m...
PS. zimníku, pokud je to trapárna, tak tu (prosím) nepiš takové příspěvky. Šlo by to?
je z toho pekny houno no
Vitr zadnej, snih zadnej a ani zima moc nebude, to pri imverzi tu byla vetsi
Uvidime v pondeli tak
Mění se to každý výstup, počkal bych ještě do pondělí ráno a pak začal víc věřit tomu nebo tomu
andy206
Jo ty výhledy jsou vážně zajímavé. Ani bych neřešil, že se tam někde hrne teplý vzduch, protože je to zatím daleko a koukněte na ansámbly, na tohle období jsou děsně rozhozený, ale mnohem zajímavější mi přijde to teplotní rozhraní a další TN které by z toho mohly vzniknout. I když ne pořádná zima, tak aspoň 1 větší zásyp je podle mě docela pravděpodobný.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.