Tak já tady zahlíd taky pár vloček no, ráno to kupodivu nešlo pod nulu a pak si teplota skočila na +3, pak zase salto dolu, no tma jak v hrobě, se to hrozně vleče. Ať už je aspoň leden
Tak v okolí Brd je to sněžení dokonce i dost intenzivní, co jsem koukal na Kameru v Míšově, tam je krásná souvislá sněhová pokrývka a přestává být vidět tráva, takže odhaduji cca 3 cm a stále tam hustě sněží, drží se to od poloh cca 400m.n.m
U nás je něco přes +2C a mírně prší. Pár týdnů tu pořádně nic nepadalo. Ke sněhu teď máme daleko. Uvidíme, jak dopadne ten příští týden, šance na sníh by mohla být i tady. Hlavně na horách to vypadá, že by mohlo dost napadnout.
Tady to nakonec zůstalo u deště, ale bylo to opravdu těsné, ve výše položených částech Prahy sněžilo. Dalo to 3 mm, nyní ještě slabě poprchává. Venku necelé 2 stupně a jako v minulých dnech velmi vlezlo.
Už se těším až ten šedej hnus zmizí, zmizí i mrholení a nastane nějaké pořádné dynamické počasí... tady samozřejmě bez vloček, ale od toho 19. - 22. 11.. to vypadá zajímavě..avšak je to ještě daleko ale furt tam ty modely vrací sněžení i do níží...mělo by to být i ze silnějším větrem.. nu což..budeme se modilit
tady je pocukrováno a padá dal cukr, teplota -2 na rtuťáku, Včelná pod Boubínem -pila 890 mnm, tak to trochu zimni atmošku udělalo, ten přiští týden vypadá že už by to mohlo být měřitelný.. počkám do víkendu, pak to mu začnu trošku věřit
Tak jsem rád, že téma nebylo zbytečné a nakonec se to vyplnilo, největší úhrny jsou v okolí Brd tam leží kolem 4-5 cm sněhu, první vločky se objevili i v Praze a dnešek nás naladil na příští týden, když už se zima nejspíše minimálně na chvíli rozjede v plné síle.
John Deere Banány jsem ještě ani nezařezával, bo ještě ani listy neomrzly, venku dneska max +2,6 a hnusný mrholení od cca 11:00 (celkem 3,2mm) prakticky až teď to ustává zcela..( na banána nám nešahete jo!)