Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Klidnější počasí, místy méně oblačnosti, hlavně na horách možnost sněhových přeháněk

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2024/2025

0
# 03.12.2024, 13:47

palma
Jestli to je omyl nebo není, se dozvíme pár dní před tím 19.

# 03.12.2024, 14:48

Aby napadlo 47cm ,musi hlasit aspon 3m :D:D:D
Taky tam zadnou hitparadu nevidim. :D

# 03.12.2024, 15:10

No omyly. Jako tak že se ve stratosféře oteplí je jasné, to tak bývá normálně. Palma to podal za mě naprosto ideálně. Hezky stručně co by mohlo nastat. Takže palmo dobrý. 👍🏻 Předběhl jste mě. :D

423
# 03.12.2024, 17:11

Aidamko.
Jo, díky, já to viděl, když jsem si dával pauzu mezi škvařením sádla, jelikož jsem dostal asi osm kilo syrovýho, tak to musím zpracovat, asi jsem si aktuálně podráždil zažívací ústrojí, škvarky jsou hrozná nemoc..:D. Jinak, ještě jsem kouknul na tu hladinu 100hpa, je to opravdu oddělující čára, to oteplení je propsáno až někam do 50hpa, pak to jde rapidně dolů a pod 100hpa není nic.. takže , sice to chrání spodek od silného vortexu, ale zatím i od toho, aby se ta anomálie propsala až dolů..Taky jsem se kouknul kde to je umístěno, no nad Asií, ale poměrně rozlehlá oblast to má být, no uvidíme co dají další dny, budu na tu koukat,., jdu si dát slivovici, abych ty tuky naředil..:)

13
# 03.12.2024, 18:07

palma
Palma si dělá tukový zásoby, bude tuhá zima. :led:

423
# 03.12.2024, 18:17

Dejvas
čerstvý chleba se sádlem a hodně cibule.. nejlepší obrana před zimou a dotěrnejma ženskejma..:D, doporučuju.. No,.. může přituhnout, proč ne! A pokud ne, tak Taky dobrý..

126
# 04.12.2024, 07:47

palma
Tak aspoň ta La Nina je definitivně potvrzená.

No a v tom únoru je to tak na hraně, červená čára Ecáka je někde u Ostravy. Čistě statisticky vzato, věřil bych, že se nakonec prosadí teplejší varianta. Asi nebude rovnou průměr za únor +7°C jako loni, ale tipl bych si, že do záporu nepůjdeme.

# 04.12.2024, 12:51

Na.Guru
S tím počítám, že to bude max poprašek mokré břečky, v posledních letech už jsem hodně slevila z nároků na to, jak by mělo vypadat zimní počasí a už jsem ráda i za to, když se můžu pár hodin alespoň koukat, jak z nebe padá něco bílého. To, aby se to něco bílého i udrželo na zemi, to by bylo přání asi příliš smělé :D

8
# 04.12.2024, 12:58

No ale tak trochu přichladili vůči těm prvotním předpovědím. Tak třeba trend bude pokračovat. Zatím sníh není ani v Alpách příliš......

423
# 04.12.2024, 13:22

xeno
No, spíš bych řekl, že to posunujou, nejdříve to mělo být s brzkým nástupem zimních projevů a mrazů již v polovině listopadu, pak na začátku prosince, a teď tedy rovnou v únoru..:D.. uvidíme, zda nepřekvapí již leden, ale furt ještě když tak zbude třeba začátek března a tak...

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.