charlie1
Tak ten výhled Severe weather není o rozpadu PV do USA, ale o poloze PV příznivé pro pronikání chladného vzduchu nad USA, Rosbyho vlnách..
Rosbyho vlny aktuálně přejí i střední Evropě, avšak do Evropy díky poloze PV není aktuálně odkud ten opravdu studený luft brát..
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2024/2025
TomasMost
Už se to tu pár let zpátky někde v jednom tématu rozebíralo, polární noc v poledne není stejně černá jako o půlnoci. Reálně je od 10 do 14 hodin světlo, přibližně jako u nás v létě když zapadne slunce.
Ale byl jsem to otestovat nejdál 200 km za kruhem, s každým stupněm SŠ k pólu to bude tmavnout.
Ceny chlastu ovšem mimo možnosti středoevropana .
Diskuze nějak zamrzla, asi kvůli tomu, že není moc na čem stavět. Co dělají oscilace, trysky, vortexy?
Předpovědní model Kocour má silnou softwarovou poruchu a je na něho horší spoleh než na GFS. Dneska už dlabe třetí misku, přitom po čtyřech mrazivých dnech to dnes za silného JZ větru vylezlo na +8 a sníh je skoro tentam.
Přitom podobně teplo má být minimálně půlku prosince a panáček se vyžírá, jakoby na nás od východu měl dýchnout Stalin ze záhrobí.
Asi má vytahanej žaludek už.
Nas Sibiřskej kocour je taky peknej uz ted, ale je to jen tim, ze listopad je chladnej Až zjisti co ted bude, tak ho klepne. Abych ho dal na noc do mrazaku.
John Deere
Tak náš třináctikilovej Garfield se válí u topení a ani žrát už se mu nechce, ven taky nechce, tak asi zimní spánek dá..... ale jo dá si vždycky tak půl kila žrádla pak zmlátí některýho našeho psa, když nemá náladu a nakonec s sebou někde flákne.. aktivita minimální..to vypadá, že o tom jak bude ví přesně tolik jako třeba GFS..
palma
Mainska myvali, tak ten je libovej, taky bych bral.
Třeba časem.
Zima nebude, tak zalozime tema "kocici zivot"
John Deere
Je to teprve mlaďoch ještě tak rok a půl poroste, než dospěje, hroznej flegmatik to je.., no jinak ohledně prosince.. jak jsem napsal, počkám si tak týden, pořád to tam jednou dá blokaci, pak ji to odebere, jednou je tam propad chladu od východu, pak od severu, eventuálně skoro souběžně z obou směrů a pak, najednou ..Atlantik.. když se dívám na své oblíbené dlouhodobé parametry, jak se drží v kondici, nemám moc dobrý pocit, co se zimy týče, připadá mi to, že v minulosti by za jisté situace bylo třeba -5 až -10 a teď je z toho -3 až -5.. takže mne to dost plete..Jo, ještě k těm Mainskem kočkám.. kocoura každopádně kastrovat, protože jinak zabije v okolí všechno, co zmůže, i když vypadá jak dobrák od kosti, s naším minulým mám tu zkušenost, bohužel..zabil kokršpaněla, co se k nám za ním prohrabal pod plotem, masakr...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.