Tak teplota na -16. Aladin dává tuto chvíli max v naci 0,4 v plusu a déšť. To bude zítra po ránu sranda. Jinak gfs oteplení dává na dva dny za týden a vrací chladnější vzduch. Uvidíme co bude.
Jen škoda že Aladin neumí teploty při vyjasnění a bez větří trefit. Třeba Trutnov má -13 také. Jsem na dně údolí a tady to také umí pěkně. Jen tu není žádná meteostanice.
U nás v katastru města -7 až -10°C a pro nás mnohem zajímavější situace než dnešních večerních pár namrzajících kapek bude někdy v úterý 23.1., ale na to někdo určitě založí téma.
Dnes úplně jasno a skoro -4, odpoledne má být nad nulou a má se dál oteplovat, ochlazení má přijít zase ve čtvrtek večer tak snad se to nevyplní a nezmrzne,ale bude místo toho sněžit... necháme se překvapit, jinak jsem v pátek doma, protože do práce bych se nedostala
Před přicházejicí inverzní NO po ránu hezké malůvky na nebi jak se patří. Uvidíme co odpoledne, zajímavější bude zítřek pro mě. Co bude, nebude toho 23.1. je ve hvězdách.
Na příští týden my to teplo tady zdvihá pěkně prostředníček. Snad to vyjde a nad nulou bude opět přechodně. Také by se to mohlo zrušit jako teplo tento týden.
Pavell88 Ten Trutnov a okolí, tam je vážně kosa. Koukám že nejčastěji -13 až -18°C. Takže těch -16°C v Bernarticích je podobné, jako v okolí, i třeba Zlatá Olešnice, o pár km vedle -15,5°C
Yurri Takže sám nic nevíš, jenom hádáš. Myslel jsem, že je to nějaká sněhová bomba když se bude zakládat téma. Já ve výhledech vidím na příští týden dost teplo, až 8 nad nulou. Zrovna u tebe až 13 nad nulou ve výhledu zde.
Tady skoro jasno, -2, od cca 2 h se otepluje, viz obrázek. Teplý vzduch už to tu zvolna profukuje, odpoledne to zde vidím na +3 až 5 stupňů, srážky asi až zítra. 2 cm zmrzleho zmizí do půlnoci a během zítra vše roztaje do cca 700 m .
Lerak2 Je to tak. Mrzne tu pěkně. A hlavně tu od Trutnova až ke mně leží 20-30 cm prachového sněhu. Počítám že tu teplota moc nad nulu nepůjde. Hlavně od jihu jsem chráněn kopci a profuk by nemusel být. Škoda teplá ve výšce.
Tady aladin trefil -7°C až -9°C. Mám obavy co udělá mrznoucí déšť se sněhovou pokrývkou, ale asi ji neroztaví a bude buď z toho smíchanice nebo vrstva ledu nad sněhem. Tam kde neni snih tak je námraza. Potencialne bychom mohli mit 15cm pokud nebudou bloky které vždy maluje icon de a pokud bude vic srazek nez se maluje. Takze dobrý. Jih a východ ČR dostane sve snehy kdyz rozhraní začne jit na JV takze i oni se nemusí bát.
Zajímavé to může být i v jižních a jz Čechách. Prakticky tam jsou už 8-10 dní nejnižší denní teploty, a na hodně místech tam teplota pořádně nevystoupila nad nulu. A do toho dneska večer déšť. Pak na noc teploty i okolo +8°C, aby se tam během zítřka opět ochladilo, a vypadá to na další ledové dny