zimník1
Jasně, akorát že Brno nejčastěji okolo -5°C, Žabovřesky -4,5°C. Tak s tím přestaňte. Navíc včera večer jste tady tvrdil, že v noci na dnešek bude v Brně do -3°C, a přes den -1°C. V noci okolo -6°C, a přes den to vlastně většinou nepřeleze -4°C. Teplejší místa v republice jsou jinde
Diskuse o počasí Ochlazení od 6.1.2024
Swann
Ano zbytečné téma, pokud věříš v +5°C a výše. Jak píšu výše, teplota v nížinách a hlavně v JZ Čechách bude lehce nad nulou na 2-3 dny. Potom se opět ochladí.
Swan1
Klasika Rokytská slať, Jizerka, Kvilda, Velké Chvojno atd. bude mít hluboko pod nulou. Dříve jsem bydlel východně od Děčína mezi kopci, taky takové malinké údolí a oproti ostatním vesnicím v okolí tam bylo taky výrazně chladněji. Vtipné to tenkrát bylo porovnávat s vesnicí, která je vzdálená 5km, tam defakto teplota klesala pomalu a ne výrazně a měly co si pamatuju i o 7-8°C tepleji.
zimník1
Tak jestli bydlíte někde přímo v centru - na sídlišti tak se nedivím. Tepelný ostrov - teplejší prostředí. Jinak v Brně (STANICE ČHMÚ) je aktuálně nejtepleji až nyní (ve 12:40) a to -4°C, pozvolna se otepluje. V Česku jsou teplejší místa a to jak jsem predikoval (nevím jestli jsem to psal sem do diskuze) v severovýchodních Čechách, tam je teplota kolem -3°C. A během následujících dní bude SV Čech nejteplejším místem v ČR.
kuba
Jasno bude, ale minima nebudou tak nízká. Icon D2 i aladin počítají, že v západních / severozápadní a středních Čechách minimum bude kolem -10°C (ve 2m).. Takže z maximální denní teploty (-4) se má ochladit "jen" na -10°C, na sněhové pokrývce k -14°C. Chladněji bude zejména na Šumavě a východě Česka (Opavsko, Ostravsko atd.) -20°C ve 2m, a v 5cm nad zemí to bude klesat k -30°C.. Ale uvidíme jaká bude realita.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.