U nás taky slabý poprašek, takže dle očekávání.
Čhmú mi na mapce dávali 4 cm.
Teplota -1.9°C, pocitově je kvůli čerstvému S-SV větru -8°C. Zítra ráno možná dokonce ještě prolétne pár vloček. Kde jinde seberou tolik sněhu, jako předpovídá Hydrák, to teda nevím.
Diskuse o počasí Ochlazení od 6.1.2024
Tady budou holomrazy, a dle výhledu to s občasnými denními výlety nad nulu vydrží asi dlouho. Aspoň, že k tomu vyleze slunce. Se sněhem by to bylo úplně jiné, ale ne vždy se vydaří, že před propadem zimy ze S/SV se rozhraní potká nad středem Čech... na druhou stranu mráz je potřeba, zase bylo krom přelomu listopadu a prosince nonstop teplo, aspoň to trochu probere škůdce a příroda přestane mít pocit, že jaro je na spadnutí.
Konečně zkorigoval i ČHMÚ předpověď nového sněhu pro Vysočinu na realističtějších 1 - 5 cm, u nás budou nakonec jak jsem řekl vyfoukané 3 - 4 cm, nic co by stálo za řeč, ale na atmošku super, spíš se těším na to zítřejší odpolední slunce a následující 2 úplně jasné dny, změna už byla alespoň podle mě potřeba.
Myslíte si že by to pásmo sněžení z východu středočeského kraje, mohlo dorazit až sem na JZ Prahy?, ten směr to má.
Aldy1977
Ai-kun
No přesně, hodil jsem rychlou nedělní vycházku a všude zatím bahno a voda a lehounce drobně něco padá. Teplota drží kolem -3 a bude klesat a ještě víc zesilovat vítr. Ty příští dva dny si ty nízké maxima vyžerem nejvíc my tady SV a pak nějaký normál, tohle se zdá, že vydrží delší dobu... bez těch arkických dní co mně to tam maluje to slunce prostě nevyjde a nevyjde, to bylo tuším naposled snad až leden 2010, kdy napadlo, zamrzlo a bylo víc jak týden 10 dní slunečno, venku nádhera, žádný vítr, pěkně mrazivý vzdoušek...
lukáš friedrich
Dle radarové simulace Wetteronline se to těsně před Prahou zastaví..
Ale kdo ví, třeba to popoleze o pár km dál, i když spíše asi ne...
https://www.wetteronline.de/wetterradar
kuba
Tak ohledně bruslení by to řekněme počínaje středou, neměl být asi problém..
Obzvlášť bez sněhové pokrývky led bude rychleji sílit a bude hladký..
Ale jinak je mi to jasný, je to prostě škoda pro zimní atmosféru nemít během delšího chladného období bílo..
Tady zatím stále sněží, střídavě slabší nebo střední intenzitou..
Bude teď cca 5cm...
Z těch zelených odrazů, co tu stále stojí sotva prolétlo pár vloček..
Ať už je zítra to sluníčko a vše pořádně zamrzne.
Teplota aktuálně stojí na -2°C a pěkně fouká.
Tak uz mam Swan ukazal jak vypada snih
My tady na SV Čech si muzem o nem nechat zdat tak leda.
Možná neco slabeho by mohlo byt v noci ze zbytku, kdyz zeslabne vitr, jinak nemame šanci. Klidne jen mikropoprasek na oko, holomrazy nesnasim. Ono to stejne vysublimuje, ale lepsi jak nic.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.