Diskuse o počasí Situace v týdnu 11.12.-16.12.
Tak jsem si užil posledních cca 4 centimetrů sněhu a už se blíží obleva. Aktuálně je 0.7°C, nějaká ta ledovka by se mohla ukázat. Uvidíme, co bude dál, ICON na příští víkend cpe nějakou výraznou tlakovou výši až s 1047 hPa, to jsem zvědav. Že by oceánské proudění nevydrželo ani týden?
I dnešek/zítřek zabitej sněhově. Najednou se před tím hodně oteplilo přes 1°C. Stejně by se to neudrželo ani 12 hodin.
Jirke85
Naopak další pohádkově zimní mrazivý advent, co by za tohle nížiny a zejména Čechy daly, jediná výhoda střední polohy a Vysočiny, jo a pak nulové smogové situace, ale jsem na kopci, vesnice dole těmi lokálními smraďochy trpí hodně, ráno další nadílka, jako co víc si přát, nachytám z toho vody a když nebude chvíli vůbec nic, taky dobře.
Jirke85
Dnes bych autem fakt nechtěl, začalo to včera mrznoucím mrholením, na to nakydaly 4cm a pak to skropil mrznoucí déšť, technický si s radlicí dávají kafe ve stánku a koukají na Vietnamce jak má upřímnou radost z odhrnování sněhu, já alibisticky čekám na oblevu a půjdu raději s děckama bobovat.
Tady přes noc připadlo 7cm mokrého sněhu a teplota je na nule, nejspíše díky inverzi. Ta poklička by to mohla chvíli podržet... Zajímal by mě ale váš názor na toto: https://www.chmi.cz/aktualni-situace/aktualni-stav... Už několikátý den nejsou dostupná žádná data z meteostanice na Kočkově. To se běžně stává?
wyc
pokud vím, tak stanice Plzeň-Mikulka a Ústí nad Labem jsou už bez obsluhy, jen automaty... čhmú potřebovalo ušetřit, nařízení se shora... je otázkou jestli budou další stanice následovat, ale prozatím tedy jen tyto dvě.. ale že nejdou grafy, bude spíše nějaká chyba...
Obleva už dorazila, v noci zpočátku sněžilo, potom na druhém pásmu i slabě pršelo. Dopoledne i vysvitlo sluníčko. Od odpoledne se teplota drží stabilně kolem 5°C, po sněhu nebude za chvíli ani památka.
Tak oteplení podle očekávání se zde nějak nekoná, max +0,5 a tak je tady furt tak nějak stejně a podle výhledu to vypadá, že ten sníh příští týden tady asi nesleze, za tři dny nemá šanci a muselo by to víc profouknout a modely nám nepřejí, dokonce ani čhmu jak tam držel vyšší pořád teploty tak pro SV ubral.., ale teploty bývají podhodnocovány, zvlášť inpoč. a tak se uvidí. Od začátku jsem tomu moc nedával a ono tam vyplivlo přechodně i nějakých +8 u nás, no tak si holt počkáme.. Ten přespříští týden taky nevypadá teď zrovna nějak teple, aspoň ten náš SV, ale to je daleko..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.