Diskuse o počasí Vydatné sněžení 1.12.-2.12
SV prostě luxus, tady níže Znojmo nebo ono Brno sotva 10cm, nížiny tady si nedovedu představit 30-40cm, SV hraje jinou ligu jako vždy.
Já na zahradě v průměru 23cm, v sadu pod stromy je to hodně vyfoukané klidně jen kolem 10cm, v uzavřeném dvoře ke 40cm, sníh má malou hodnou vodního sloupce.
Jo obě Brněnské stanice kolem 10-12cm, tady nahoře leží 15cm, ale takové Kohoutovice mají přes 20cm, ale to je způsobeno hlavně jejich polohou a tím, že ten pás nejsilnějších srážek je více chytal než nás. I tak ale spokojenost. A výhledy? Vypadají úžasně, sníh bude přibývat a nějaké oteplení možná až na začátku dalšího prac. týdne.
Tak nejméně sněhu,dle měření ČHMÚ, je na většině Ústeckého kraje. Z 5 stanic s nejmenší výškou sněhu, jsou 4 z Úst. kraje, 1 z LB kraje. Hodnoty jsou cca 6 cm. Tušimice, Doksany, Kopisty, Tokáň a Český Dub. Včera a dnes jsem projížděl větší část nížin, hlavně jihu Ústeckého kraje. Nejméně sněhu je na jižním okraji Mostu, celá ta oblast JV od Mostu, cca 4-6 cm. Kopce nad 300 m mají více. Dále podél řeky Bíliny, Bílina velmi podobně, okolo 5 cm, výše směrem do Středohoří už ale více. Teplice nejčastěji 6-9 cm, zase podle nadmořské výšky. Žatec a okolí podobně 6-10 cm. Postoloprty a Louny, 5-7 cm. Nižší oblasti Lovosicka 5-7 cm. Na některých místech mám i odfoceno. Tím samozřejmě neříkám, že místně může být i lehce jiná, výška sněhu
Lerak2
Je to tu proměnlivé no, jen ta Tokáň v Českém Švýcarsku nesedí, včera jsem byl 3km východně od Tokáně a tam kolem 15cm sněhu, ve stejném nadmořské výšce, už pár dní mi to tam nesedělo, nejspíše chyba v měření od ČHMÚ na té stanici.
Jinak tu v Českém Středohoří přes 10cm sněhu, Milešovka s 22cm
Lerak2
Tady je 10cm, centrum 8cm u Bíliny dole nevim.
Most je od 199 (jezero) po 412m. n. m. (Ressl) takže výška je tu různorodá. To nemění nic na tom že zkrátka sem níže moc nezasáhla a předchozí týden blokovali KH, ale stačí to. Příští týden a nadcházející to ukazuje 7-8 stupňů po ČR tak to půjde do kelu kromě hor
Aldy1977
No teď to už trošku sedlo ale mame přes 30cm. Objel sem teď okruh Vsetín-Valmez-Rožnov-Velké Karlovice -Huslenky. A rozdíly zas tak velké nebyly. Nadmořská výška prakticky nehrála roli. Všechny místa měli +- tak nějak kolem těch 30cm. Rozdíly do 10cm maximálně.
Nejzasypanější ale na mě působili Rožnov.
Slabě sněží místo chumelení, díky horám a blokům. A jen velmi opatrně se to drží.. Teplota -2°C.
To že má nejmíň sněhu SZ to asi jinak nejde. Ale prý jsme dostali hodně.
8cm stačí.
PatrikMO
Dopoledne jsem to jel přeměřit, do různých částí města. Nejvíc je na SZ okraji města, Široký Vrch, Ressl cca 10-12 cm, v centru nejčastěji 7-8 cm, Vtelno podobně, Čepirohy dole okolo 5 cm, u nového hřbitova, kousek od jezera kolem 5 cm. Sedlec a Lužice 4-6 cm. Takže přesně, je to tady hodně rozdílné, hlavně podle nadmořské výšky
LukasZH
Pěkně tu sněží už od 12:00 2-3cm nového. Sníh si trochu sedl a pořád přes 30cm je.
celá tahle situace stála dost o hov*ě.
ale i to o hov*ě přineslo nejvíc sněhu za poslední 2 roky
TheRealStormCZE
přesně. Snad už jen situace pouze SZ!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.