Teplota klesla k -1. Pokud by vyšel Aladin, tak proč ne. No musím doufat. Do zítřka by to 7-10cm hodilo. Říká se kdo chce moc nemá nic, ale snad alík vyjde. Weatheronline taky maluje na odpo kolem 5-7cm.
schuby Tady podobně, už teď je ke 30cm, teplota -2,9°C.. Co jsem v tomto místě (5let) ,30 cm jsem tu ještě u mne ve středních polohách neviděl.. A bude padat ještě až do večera..
swan1 To je paráda, gratulace. Jestli pojedeš k nám na Suchdol, tak pěkných 15 cm tu taky bude. Jinak kamarád mi poslal z Lišova u CB neskutečných 45 cm.
MirekW Ano, konečně se to u Janova pokouší o nějakou rotaci, ale je to jen tak ,, napůl,, zatím .. Ono se to prostě hlavně celé sune k východu a na zadní straně té brázdy se to sune k SV, S. Západ a JZ dostanou ještě večer další bonus, v týlu této rozsáhlé brázdy nás tu ještě ovlivní malá TN ze severniho Německa, aktuálně u Hamburku.. Ondris Z výletu na Suchdol nakonec sešlo. Včera se z jihu nedalo do Prahy vůbec dlouhé hodiny dostat, kvůli nesjízdným a bouračkami zablokovaným silnicím u Plzně, Milína, atd, atd... Gratulace k 15 cm, to je pěkné!
No jo, žádné bílé překvapení se zde nekoná. Přes noc cca 1 cm nového, takže celkem ve městě cca 3 cm. Modely se pro Moravu utly, no jo to stává Ovšem Čechy to je masakr
To je krásné probuzení se do začátku zimy. Celou noc drobně ale hustě sypalo a sype. Venku cca nádherných 11 cm, všechno obsypané. Na jihu Čech a na Vysočině to musí být slušná kalamita. Extrémní výstraha před sněhovou pokrývkou to jde?
swan1 Opravdu pěkná zima v celém Česku, ale přemýšlím nad tím v kontextu, že se jedná o slušný výkyv na dnešní standardy a zase to časem přepne do teplejších zim. Snad ta letos ještě něco ukáže, protože teprve začala...
Jo jinak jak jsem psal o tom sněhu a brečce tady. Vybavil se mi leden 2017 jak jsem „šel“ po chodníku a bylo opravdu extrémní náledí, sotva šlo udělat krok. Praha je na tohle hodně náchylná, ta kombinace mrazu a antropogenních zdrojů tepla má tendenci pořád vyvolávat led, je to vlastně pořád dokola tyto dvě síly působí proti sobě každou chvíli. A upřímně tady na to každý kašle. Skoro každý chodník zasněžený, často i silnice, žádná údržba, odklízení.
VHK Na východě sněžilo více jen v okolí Hostýnek, jinak se neustále obnovovala díra ve srážkách, což se děje i teď. Cokoliv z jihu zamíří na východní Moravu, okamžitě se rozpada.
Aidamko1 Snad jo, ale myslím, že to už zdaleka nebude mít ten potenciál jak v Čechách. Lysá hora za 12 h spadlo 3 mm srážek, asi 4 cm sněhu, no to je nášup, to je na vyhlášení lavinoveho nebezpečí.
To v tom pasmu nevylezou ani z baráku ne? To uz neni normalni, at uz to nekam taky uhne. 10-12cm bude na Pardubicku, na to, ze to pasmo slo tesne kolem, tak to celkem jde, cekal jsem min. Tech 20cm to asi dá celkem.
Aldy1977 jojo, odrazivost celkově slábne.. mně možná vyjde ten tip 10 cm v neděli.. víc ani náhodou.. Klasika posledních let, neuhrane, ale nezarmoutí..
kuba Teď se to vytahuje severněji, jj, během dne to ale bude dál celé podstupovat k V, .a sněžení bude slábnout. Večer si myslím, že nám tu ještě nějaký sníh může přinést ta malá TN z Německa, která sem v týlu té brázdy postoupí..
kapr84 Taky jsem pro svou oblast kdesi tipoval do neděle 10-15 cm a vidím, že jsem to asi přehnal. Furt stejný scénář, pruh výrazných srážek přes část ČR, přes východní Moravu jen zbxtky, které rychle slabnou . Tak to asi zůstane během dopoledne, odpoledne se situace změní, dorazí něco i sem, ale srážky nebudou zdaleka tak výrazné jako na velké části Čech.