Tvl ta lajna se zase vzdaluje, to je pech uz, je to celkem nuda, kdyz ty srazky jsou furt stejny.
Diskuse o počasí Vydatné sněžení 1.12.-2.12
Já tomu nedokážu uvěřit že takhle na té Šumavě sněží jak psal Marty78. Intenzita sněžení 20cm/3h vážně? To jako lidi ráno vstanou a před dveřma budou mít 80cm . Ty žluté odrazy tam jsou pořád na stejných místech už několik hodin.
Ty modely jsou uplne mimo, spad srazek bude jen v pruhu a okoli skoro nic, navic v tom pruhu to bude zrejme vic jeste, v tech zlutych odrazech to musi byt min. 7cm za hodinu.
A kde je vubec Kokos, ten musi nekde brecet uz
Predators2
Je to tak, na Bučině téměř metřík https://www.chmi.cz/aktualni-situace/aktualni-stav...
Jak je vidět z grafu, kydá cca 10 cm/hodina, to je masakr.
Marty78
Tak to je brutální Jinak chtěl bych poukázat na situaci tady na Ostravsku, ten zelený pás ležel celý večer přesně v půli Ostravy takže teď dolní Ostrava a Mošnov mají do 5cm celkem, a my tady nahoře v Ostrava-muglinov a výše máme už neskutečných 25cm nového a to je rozdíl 10km, to jsem ještě nezažil
Tady to za hodinu v porovnání s předchozími snímky hodilo skoro 5cm. Výška těch viditelných černých palet je cca 32 cm. takže sněžení zesílilo a pokrývka poskočila tady na Jihlavsku na cca 40-45cm. Ale furt se sype. Myslel jsem si, že cca 40 cm nového sněhu bude strop, ale už si to nemyslím...
Marty78
Je to vůbec možné aby někde napadlo za 1 hodinu 10cm. Tohle není žádná sněhová bouře jako v USA. Ani z té fotografie není moc patrné to extrémní sněžení. Žádné obří vločky, žádná bílá tma.
Predators2
Řekl bych, že to co se děje je naprosto reálné, ale protože už je to fakt extrém, tak se tomu těžko věří. Takové sněžení nastane třeba jednou za 20-30 let. Modelům to samozřejmě nevyšlo a na jihu Čech sněží mnohem víc. ČHMÚ už selhává, protože už by asi měla platit červená výstraha.
Ja jsem zazil 4cm za 10min pri snehovy bource, větší vločky už jsem pak nikdy nevidel a zrejme ani neuvidim uz vlocky jako vas palec, coz by bylo 24cm za hodinu.
V Alpach umi snezit i 20cm za hodinu. Takze tech 10 na nasich horach proc ne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.