zimník1
Aby člověk pochopil to proudění trochu líp, tak si musí zobrazit hladinu 500 hPa, protože v těch nižších vrstvách to není na družici vidět, co se děje, když to překrývá hustý pás oblačnosti ve výšce a proudění je tam úplně jiné.
Diskuse o počasí Vydatné sněžení 1.12.-2.12
swan1
Právě že v hladině 500 hPa žádná TN vůbec není, pouze se začíná formovat brázda a jinak je to proudění jak píšete silné a přímočaré. To co člověk vidí na družici je vlastně jenom ta vyšší hladina atmosféry, kde jsou ty vrstevnaté pásma. Kdyby bylo míň té vysoké oblačnosti, bylo by možné sledovat, co se děje níž.
Videl jsem video od RichardReynolds z D1 na Vysocine. Nekde kolem Humpolce nejspis. Daval tam ruku na auto, na kterem bylo odhadem 35 cm novyho snehu.
Jako nevim jestli ten radar nejak neklame, ale vypada to, ze ne. To bude rekordni snehopad! Opravdu masakr, jak nejaky blizzard v usa.
Ta oblast Vimperska je proslulá srážkovým stínem Šumavy, ale teď to jaksi vůbec vůbec neplatí... drsné...
To je možná už na výstrahu s extrémním stupněm, podle toho, že se to vyvíjí výrazně nad očekáváním.
Teď se načetl Aladin z 18 UTC a přidal na noc i na zítra i pro SZ.
swan1
No, zkouknul jsem teď Ventuskyho... ICON, dal jsem si tam zobrazení front a husté zdůraznění proudění, a mám dojem, že tu situaci tam nějak maluje až zítra někdy pomalu v poledne a to že u Slovenska.. ale nevím, jestli to vidím správně, bylo by to tedy posunutý v čase..
No v českokrumlovsku na nic kňů dělat nemusí.
Jde se spát, možná ještě něco připadne. Sněží furt hodně, vydatněji než dříve.
palma
nepoužívat ventusky fronty Raději v DWD.de lepší
Marty78
Ty vaše fotky vypadají docela brutálně . Kolik vám tam dnes napadlo? Když se kouknu na úhrny tak v maximech to ukazuje jen 25cm za dnešek.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.