Diskuse o počasí Vydatné sněžení 1.12.-2.12
Tady už nic nečekám. Máme tu tak 1cm... Možná v noci spadnou další 2 cm, které stejně ráno hned roztají... A to tu včera hlásili ještě tak 20+ cm. Přesný průběh počasí je bohužel i v dnešní době moderních výkonných technologii stále nepředpovídatelný.
Mr. Lightning
Ještě celou sobotu bude sněžit klid prosimvás.
Peter Sedlák 1
Sněžit bude, to nepopírám, ale průběh bude jak dnes... Bude nad nulou a bude to hned tát tady v nížinách kolem Moravy.
igor127
Tak střední poloha na Vysočině by měla být se sněhem samozřejmě lepší než vy, ale abych dohnal vlhkostně můj oblíbený cípek JV od Veselí nad Moravou k Bílým Karpatům, tak by musel nakydat tak metr.
Jinak s nynější slabší intenzitou sněžení došlo k zesílení SV větru a je poznat, že se něco děje a blíží se vliv TN, ani se nedívám na družici, stačí 1 pohled z okna, osvětlení města krásně nasvicuje spodní patra oblačnosti se sněžením a vítr to pěkně profiluje do zajímavých pruhů.
V těch žlutých odrazech to musí být krása
Nade mnou a stovky kilometru před mojí oblastí se to absolutně rozpadlo. Přitom predikce byla opačná. Škoda slov, snad to noc, sobota a na východě i neděle doženou. Ačkoliv v neděli to už bude nejspíš hodně ovlivněné orografií terénu.
HaMeLeOn14
U nas tomu moc nechybi uz samozrejme ta zelena bude jiny kafe, tohle vypada, ze sněží dost, ale ve skutecnosti pribyvá prd.
Jako vytahuje se to k severu, ale tak extremne pomalu, ze je to videt jen u maximalniho priblizeni.
Já už jsem věděl, že bude problém s teplotou dnes ráno, respektive uz i v noci, kdy zde teplota v podstatě nespadla pod nulu a byla na nule, tudíž jsem přesně věděl, že to vylitne a horko těžko se jí bude chtít dolů. A modely, výstrahy, ČHMÚ si může modelovat a psát co chce. Sice nejsem odborník, ale mám to tady odpozorovaný všechno. Aktuálně mělo sněžení sílit, nabírat na intenzitě, ve skutečnosti skončilo. Srážky se sice teď v Rakousku nějaký tvoří, ale díky teplotě tu nic nenapadne, je pořád stejna prakticky už od dopoledne plus mínus 1 nad nulou a nechce se jí dolů ani za mák. Takže totální fiasko.
Ted by se to mohlo zastavit a trochu vytáhnout na sever a stát to tu klidně pár dní
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.