Diskuse o počasí Vydatné sněžení 1.12.-2.12
Tyvole icon dobrej, počítá s dvěma vlnami protože Jadran nebude jedinej. Má přijít přes Francii níže z Atlantiku která hlavně na SZ nadupe +-5cm a pak až Jadran který přinese silné sněžení všude v ČR, možná mimo SZ ale stále by mohlo sem dát cenťák. Icon přeje.
GFS má blbosti.
Předpověď čhmú vypadá pro nás bledě.. nejde mi o to že nebude sníh, ale budem pod vrstvou ledu.. bohužel. A děkuji všem co si přejete do Čech sníh, tím pádem totiž na JV bude pršet... to nebude pravá jadranská níže jak ji znám a kdy nám přinese i 20 cm sněhu... moje aktuální skepse vychází z nové předpovědi čhmú.. uvidíme co přinesou další výstupy..
kapr84
Co udělá s člověkem nesledovani modelů:
Nebude u vás pršet, bude sněžit. Klid jo kapr
kapr84
jen tak pro pobavení, jsme na tom s minusovými teplotami lépe jak na Antarktidě... alespoň podle novinek, jsem si přečetl prvních pár vět a popadám se smíchy za břicho..
¨
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-v-antarkt...
"Průměrná teplota na Antarktidě se meziročně zvýšila o čtyři stupně Celsia. Na nejjižnějším kontinentu konkrétně letos průměrná teplota stoupla na -3 °C,"
zimník1
Na Windy je napsáno rozdělení! Icon D2 vidí do pátečního rána a pak následuje ICON EU. To se s vámi klidně hádat budu. Ten model sleduji od roku 2017 pravidelně a je snad nejpřesnější, ale tak i díky tomu, že je jen na 48hod.
Negan
Zatím většina modelů dává srážky až do Saska, z toho by v SZ Čechách spadlo alespon 5cm sněhu.
Ty srážky co jdou z Německa to má být ta okluzni fronta? Těch pár prehanecek chaotickych
Ta situace je možná blíž, než se zdá..
Podle radarové simulace na Wetteronline začne od JZ sněžit už zítra večer..
Při troše štěstí by to v jižní polovině ČR mohlo znamenat trvalé srážky až do soboty..v podstatě bez pauzy..
Ostatní území spíše občasné srážky..
To hlavní, páteční srážkové pásmo bude vznikat, kde jinde, na návětří JZ a jižních Alp..
Radarovou animaci, simulaci srážek i na více dní dopředu můžete, kdo by nevěděl, zkouknout třeba zde..
https://www.pocasiaradar.cz/
V menu kliknout na meteoradar.., je to i s rozlišením kde déšť , kde sníh..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.