Tak už je asi rozhodnuto. Pro Prahu všech 20 z 20 ansámblů icon-de má více jak 10 cm nového sněhu, z toho jenom 3 ansámbly mají 10-15 cm a 17 ansámblů má 17-25 cm sněhu. Tohle sněžení by mohlo být v Praze ještě vydatnější než v únoru 2021. Vůbec jsem tomu nevěřil, že by to mohlo překonat, ale vypadá to tak. Teploty nemá smysl řešit, všude minus i v Klementinu, v noci a ráno to klesne o pár stupňů níž a zítra nad nulu už nevystoupí...
Mix modelů z in-počasí taky udává pro Prahu hodně sněhu přes 20 cm... Sen se stává realitou a ještě by ten sníh mohl minimálně týden vydržet...
PS: Ještě jsem si vyjel ty samé ansámbly pro Mělnicko severně od Prahy a tam to ukazuje už trochu míň a je tam i trochu nejistota ohledně toho jestli napadne víc sněhu nebo jenom kolem 5 cm. Jižnější poloha je dnes výhodou a větší zárukou zásypu, každých 10-20 km směrem na jih stoupají šance.
Diskuse o počasí Vydatné sněžení 1.12.-2.12
# 01.12.2023, 14:42
414
# 01.12.2023, 14:44
Adamsedlak
Jsem v práci teď, jen kousek od uživatele Novorolák, pod KH..Odeř..
Samozřejmě, že je to znát, zelené odrazy se k nám na Sušicko vyhouply o mnoho hodin později, než na Krumlovsko.. Vlastně až dneska dopoledne.
Ale teď přes den to dle radaru u nás už jede solidně..
Uvidím večer, co připadlo..
21
# 01.12.2023, 15:03
Ultimátní supercela
Souhlas, vypadá to hodně dobře, tady u nás na sever od Prahy těch 10-15 cm reálných je, sousedíme s dvěma okresy, které mají výstrahu. Navíc tady ještě 3-4 cm ležely z úterka
V tom únoru 2021 tu přes noc spadlo přesně 10 cm, pamatuju si to dobře. Máme teď šanci, že to překonáme.
247
# 01.12.2023, 15:12
zimník1
jo tak určitě 2cm mokřanu, jojo to je opravdu náramně hodně
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.