No já jsem zvědavý na zitrejsich 17 cm v mém místě jak malují všechny modely. Už teď můžu říct, že ani omylem. Aladin klasicky mimo ohledně teplo. A muze mně někdo říct, kde je tlakova níže? Na radaru vůbec není.
Tak jak ansámbly byly včera rozhozené a nic moc neříkaly s jistotou, teď už je to jinak. Pro Prahu z 20 ansámblů pouze 3 udávají méně než 10 cm sněhu, 1 udává přesně 10 cm a 16 udává 14-25 cm. Matematicky by šlo vypočítat, že se jedná o pravděpodobnost asi 80% že napadne těch 14-25 cm, navíc to počítá regionální přesný model icon-de. Předpověď teplot je ještě lepší, jak ve výšce 850 hPa tak ve 2 m to padá plynule jenom dolů. Tohle není nic než pravá zima...
Je krásné, jak při situaci s potenciálem, který tady nebyl přes deset let, a která ještě ani nezačala, má takové množství uživatelů jasno, že už je konec a nic z toho u nich nebude.
Jo venku stále +0,3, nahoře lehce pod 0 a sněží. Zimníku myslím si, že za noc u tebe 10cm napadne, tady na severu snad 15cm. To bych se nebál. Jakmile začne trvalejší vydatnější sněžení, tak to začne.
Tak tady jsme dohromady na 11 cm na trávě a sněží mírnou intenzitou. Teplota je na -0,6 a na asfaltu je z toho pěkná břečka, chtělo by to tak o stupeň méně.
Slaběji sněží, teplota nula přesná. Napadlo 1cm a pomalu přichází ende. Řeklo se že bude prachový sníh... co je tohle za sníh? Alespoň to už i v Bílině neroztaje do příštího týdne.
taky jsem si myslel že tady bude konečná ale přichází další vlna od Z a wetteronline to kreslí docela dobře..cca od 16.00 zase začně sněžit, přechodně i silněji..a to mluvím o Ústeckém kraji
možná není nic ztraceno..
když si zadate parametr heute na mapě, uvidíte animaci..
Zebas Jestli to dá ještě těch 15 cm co máme v předpovědi tak tu bude zítra večer ležet kolem čtvrt metru který by mohl vydržet celý příští týden pokud bude inverze, takže to je za posledních 10 let asi nejvíce a nikdo to asi nečekal že bude takhle studený a zasněžený přelom listopadu a prosince když se očekával nadprůměrně teplý prosinec
Všechny 3 hlavní modely mají teplotu ve 13h nula stupňů , realita je samozřejmě +1,2 viz teplotní mapa. V 16h už by to mělo jít na -1, jen GFS má nulu. Sníh vůbec žádný teď nepadá, nějak sa nám to rotrhalo. VHK cosi dostal, ten bude mít nakonec víc jak celé Valašsko Ale ne, to hlavní teprve přijde zítra, takže v klidu, žena ráno byla podělaná strachy z kalamity a už píše jak objíždí napohodu supermarkety