kapr84 V nadmořské výšce 200 m v Praze nebo na sever do Polabí bylo 10 cm dosaženo asi tak v 50% případů za posledních 10 let, ale hodně na hraně, takže třeba 9-11 cm, Kdyby to bylo dosaženo 15 cm, tak už zbyde jenom zima 2012/13 a 2020/21, tož zimy v nížinách. Dříve to bývalo častěji samozřejmě.
Mě spíš fascinují ty klimatické rozdíly mezi českými nížinami a horami/vyššími polohami. Zatímco dole to sype stěží a taje to, na horách to jede často po desítkách cm. Dost tristní rozdíl v klimatu.
Prooč. Pamatuju jak kolem domu byly jen takové uličky kudy se chodilo, náklaďáky vozily sníh z obce ani nevím kam..a to bylo i v nížině, teď tohle potká tak leda hory.. jinak tady před chvilkou taky sněžilo. Po rozpuštění ve srážkoměru 0,2 mm...
LukasZH Zatím je to takovej fake střed.. Není tam žádné otáčení proti směru hod. ručiček.. Celé se to fofrem zatím přesunuje k východu..spolu s rozhraním.. Třeba se to ještě v noci stočí někde jinde v tom pásu..
swan1 No MODELY začínají kreslit střed až během zítřku někde v Itálii, ale hodně se to mění a měnit bude.. dle mého modely nemá cenu nějak sledovat, Každý ted kreslí úplně něco jiného.
Filda002 Jo baví mě jen do doby než to pak je doopravdy tak, jak říkali oni. A pak druhej den se s nima vidím a smějou se mi, kde mam tu svoji kalamitu. A nutno říct, že je to dost často. Proto jsem to už značně omezil říkat něco dopředu lidem kolem mně. ? Pak maj jen ještě větší srandu z meteorologie.
Tady jsou zatím jen modré odrazy a perfektní sublimační stínování Šumavy.. Zatím nám sem dolů do závětří nic nepropadává.. V noci by mělo sněžit jen slabší intenzitou.. Více dle Wetteronline až k ránu.. No a nejvíce pak v sobotu, ale kdo ví, to je za této situace ještě hodně daleko...
Kydá už nyní, jak v MB, tak v Jihlavě, už je bílo a má kydat podle meteogramu ČHMÚ až do nedělního rána, tak to jsem teda zvědavej, to by tady dlouho nebylo, celý den bezpečně mráz, nížin je mi fakt líto.
Ultimátní supercela Beztak se to změní..takový mrazy kreslí i u nás, ale určitě to tak horký nebude Mimochodem tady že sněhem je to katastrofa, tak užijte si aspoň vy sněhovou nadílku ❄️❄️❄️