U nas u Orlickych hor zatim max teplota +2st pomalu a jiste taky jdem nahoru.
Šumava jsou banány odjakživa, to uz je moc na jihu na me, to nesleduju. Ale breblejte si klidne dal o zavetrim a 35cm snehu Se mnou to ani nehne.
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2023/2024
Dejvas
Dával jsem malou aktualizaci 10.12. v 19:28 ..https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-11-6952-Jaka_bud...
Pavell88
To vždycky obdivuju, když se vracíme z ryb z Norska na konci dubna. Už je tam třeba roztáto a teplo, ale řeka Glåmma je furt zmrzlá na kost. To si člověk uvědomí, jak to tam vypadá přes zimu. On ten úsek kolem Rørosu je nejstudenější částí Norska, v zimě nezřídka i pod -30
Dejvas
Nebo doporučuju aktuálně zajet sem - https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cina-se-chyst...
palma
Jo, už se tam hrnu
Jinak pomalu padají i ty poslední zbytky naděje, i ten hodnej GFS, kterej nám chce dělat radost a často nám ukazuje to, co chceme vidět, hodně zteplal.
Ten blbě položený vysoký tlak na západ od Portugalska se furt drží, asi prostě blbě vane jet stream, že je to tak stabilní.
John Deere
Ty tam u sebe, pod hladinou moře , se svým průměrným mrazíkem, koho to zajímá?
-15, -17, -19..ale i -25, -27°C na začátku prosince..To je Šumava. Nemáš ánunk..
Z toho by sis rozstřihnul svojí zadnicí trenky vejpůl, ty banáne??
Jinak, ve výhledu se objevuje předvánoční skoro orkán a vánoční rozhraní..
Možná to bude zajímavé..
Nejsem sice odborník ale z tohohle se opravdu nedají dělat závěry jak bude na Vánoce.
swan1
Ja jsem 340m a 700m mam skoro za barakem a jsem na SV, 240m jezdim k babce.
Zrejme banany dozrali a tohle co jste tam meli byl zazrak. To tady bylo driv na zacatku prosince i 60cm a nikdo z toho nebyl tak hotovej jako dneska z 35cm na Sumave Ale chapu, ze v bananovym svete to je v dnesni dobe velky uspech. Jako tady v 530m tech pul metru byva kazdy rok. Driv to byl metr no.
A zmrazovych kotlin bych nedelal studenou Šumavu. Takovych mist je u nas raketa. Orlicke zahori je 650m a je tam -35st klidne a nikdo o tom nemluvi.
Churáňov aktualne o 1.2st chladnejsi nez u nas pod hladinou moře. Dobrý no. Tak to asi ukončíme a jdeme zase spát.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.