JUGOCV Úplně všude to nad nulu nevyleze ale když by bylo třeba 5 cm tak by to odtavalo pomalu. Já jsem rád že alespoň nějaká zima je ,ikdyz to v nížinách bude odtavat tak lepší než to teplo jaký bylo.
No očividně podle radaru bude sněžit plošně a dokonce i dříve než to vypadalo. Podle předpovědi to zní, jako kdyby mělo sněžit v noci pouze na SV. Vydatnější sněžení asi bude na většině území.
Aidamko1 No za pár desítek minut to máš v Brně.. Taky mi přijde, že to jde dříve a jižněji.. Tady přestalo sněžit, zatím předkrm 2-3cm pokrývka, už to samo o sobě je krása.. V druhé půlce noci, k ránu by měla i sem dorazit vlna od V.. Tak uvidíme... Zatím to vypadá jako pěkný, plošný knedlík A ten vítr zdá se bude menší, tedy by nemusely přijít nižší polohy ve vnitrozemí až tak zkrátka..
swan1 Nevím, jaké jsou teď teploty v Brně, ale třeba tady je nyní +1 a zem není zamrzlá... Navíc ty zelené odrazy, co před chvílí šly z východu, se před námi rozpadly, a z modrých nic nepadá.
Nad ČR se to kříží s jiným prouděním.. Bude nějaký čas trvat, než se to prosadí víc k Z, JZ.. Tady -1,5°C.. Teploty jsou vždy při TN od J, JV oříšek.. Uvidíme...
Miriam No v Brně z modrých obrazů nic nepadá, ale zesiluje vítr, takže to není zrovna to nejlepší na případné sněžení. No uvidíme co dál. Nicméně venku byla ve 21:30 0,7°C.
pro to sněžení se koukejte na radar a pokud jsou zašedlý i vyšší odrazy, tak z toho bude padat až později nebo vůbec, pokud jen ty nejslabší a pár, tak padá hodně i z malých odrazů, viz dnešek tady i při 8db celkem slušný, tyhle dva typy jsou základem.
Kristián Laššo Tak větr tady fouká taky, akorát že není až tak studený (na to, že je zima). Aidamko1 Tady právě taky zesiluje a teplota dokonce jakoby šla nepatrně nahoru. jack U nás by z toho momentálně jen pršelo (pravděpodobně), takže nejspíš dobře, že nic nepadá...