Diskuse o počasí Sněžení ve středu 18.1.2023
Kokos342
GFS nemá nic 0 a přitom před pár dny měl přívaly. Teďka to dává nejvíc pro Sasko.
Výhledy jsou fakt nejasné, pořád je tam nějaká TV a proudění nejasné, ale spíše někde od SZ/S/SV/V Vypadá to jako zimní směry, ale zrovna na východě Evropy je teď hodně teplého vzduchu a to co přiletí cca od severu je původem z teplého Atlantiku, jenom to jde obklikou kolem TV. Je to marný.
Aura1
no, tohle sem vrazilo hnedka pokrývku a teploty pomalu jdou do záporů, takže tady bude další ráno bílé ;)
možná se sem i dokulhá to z německa ale už nic moc
swan1
samozřejmě vím, co je vánice a podmínky silného větru a sněžení aspoň 3h, ovšem takovou sypanici jsem neviděl dost dlouho, tak si trošku pomyslím na pozitivum
tu sobotu a nedeli tipuju do 15 cm všechny severní hory včetně Beskyd a KH ..možná 20 cm návětří Jizerek …do 10cm Šumava, ta tenhle směr moc neumí, nížiny v Čechách 5 cm a to jak kde, ten vývoj další tejden vypadá moc pěkně ale lhářům se nedá moc věřit, jdu s kůží na trh tak mě potom voskandálujte, je mi to fuk nejsem ČHMU možná ten Javor udělá taky 15, ten západ Šumavy je při tomhle lepší
Nejsem si jistý, zda to už tady bylo sdíleno, ale na FB CHMU je vysvěltení, co vlastně se o (ne)stalo uplynulou noc - https://www.facebook.com/chmi.cz/ Myslím, že je to hned 2.příspěvek. Vysvětlení za mne plně dostačující.
Urážky a nadávky některých zdejších pisatelů směrem na CHMU jsou ale dost stupidní a trapné. Pokud máte potřebu si vylívat takto srdíčko, tak běžte někde ke kolejím a křičte na projíždějící vlaky. Ukazujete tady pouze a pouze svoji úroveň IQ resp. "debility". Jo, u klávesnice je každý borec, frajer, všeználek ...
andy206
Na Facebooku se někteří chovají jako blázni. Podle mě jsou dotyční spíš z řad těch, kdo se hodně těšili na sníh, a ono nic moc. A nějak příliš jim to vlezlo do hlavy. Tady jsem nic takového ale nepostřehla (kritika v rámci slušnosti - bez nadávek a urážek- je za mě v pořádku). Jinak já jsem zase spíš doufala, že tady z toho nic nebude; mám venku rozdělané plno práce. Na vývoj situace si ze svého hlediska rozhodně nestěžuju.
Podle mého názoru je vždy lepší přehnaná výstraha než nedostatečná, ale zase je dobré ji průběžně upravovat. K ránu už dle radaru bylo pásmo skoro pryč, a pro západ JM stále visela výstraha (počítám, že v tu chvíli na velké části oněch míst žádný sníh nebyl, natož takový, který by zasluhoval výstrahu).
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.