Diskuse o počasí Sněžení ve středu 18.1.2023
Aura1
Oni to vědí nebojte, koukají na ně na spoustě monitorů na CPP a podle mě i prolítnou občas diskuzi tady a FB atd. Samotnej model tvoří jenom část konečné předpovědi, musí se redigovat, proto ta zmíněná neflexibilita, ne že bych tam byl, ale vše má důvody, každopádně chyby byly a budou.
Leknín
https://zivotvcesku.cz/meteorolozka-cesko-se-ocitn...
Pro ty kterým se to nebude chtít číst celý ....
V sobotu bude zataženo, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty -2 až -6 °C, ojediněle až -8 °C. Denní teploty -3 až 1 °C.
Ta TN to beztak moc nespraví. Letošní zima je slabá, na horách ještě víc než před rokem. Za chvíli bude poslední meteorologický zimní měsíc a je to celkem slabota. Upřímně mě to přestává bavit a když přijde nějaká větší zima, bude to skoro zázrak. Víkendová situace je předem pokažená následným oteplením. I kdyby tu napadnul nějaký slušný sníh, tak jenom na pár dní a zase obleva a bahno. Zažíváme akorát mírnou zimní epizodu a jak říkám, jakákoliv větší zima bude skoro zázrak a zima se pomalu chýlí ke konci.
Leknín
To mě taky nakrklo, zrovna to nejdůležitější a oni tam střihnou nějakej brífink vlády?.
P. Míková se tam konečně opravovala s tím dnešním sluncem, které nám tady s přehledem aktuálně pere, na což jsem narážel už včera, chudák nestihla opravit to její zítřejší i páteční občasné sněžení.
Jinak aktuálně +3, ani meteogram pro MB se s teplotou netrefil (+1).
Víte, po čtení této diskuze se i stydím, že patřím mezi amatéry tak jako někteří vy... už nic psát nebudu, určitě to není první ani poslední chyba ve výstraze... ale to je asi fuk. Hlavně, že jste si zanadávali, jste stejní jako veřejnost... rozdíl nula. od amatérských meteorologů bych čekal, že se profíků zastanou, ale asi se pletu.. Tak hodně zdaru.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.