Aura1 No uvidime rano, snizeni vystrahy z 17 cm na 7-12 neni moc vyrazna zmena. Nechce se tomu moc verit, ale dejme jim sanci aspon do rana, pak to uzavreme, podtrhneme, secteme a vyhodnotime
Pro naplnění výstrahy na nízký stupeň nebezpečí stačí aby spadlo 7cm za 12h.. (nebo 15cm za 24h). To se asi místy povede.. Jenže, ten vysoký stupeň co byl předtím + upozornění na kalamitní jevy a ta panika v médiích ohledně kalamity ..no, to není dobrý, prostě.. wyc V které části Alp?
Všem pesimistům opakuji, vykašlete se na modely, když už je realita pomalu za oknama, já vám říkám že na většině území napadne dost a na části území přes 10 cm sněhu bude !
mrazicek007 Myslíte tu slábnoucí vlnku, co se sem plíží od Švýcarska půl dne, co jde ale úplně z jiného směru, než měl přijít ten Armagedon..? Tak o té už tu píšu celé odpoledne, že jestli nějaká vločka na Z, tak právě z tohoto..
Jirke85 Tak v TV pořád mluví o 15 cm v noci na zítřek.. to jsem zvědav, co budou říkat zítra.. na Kladně mi to píše.......0,8 cm, pokud napadne, beru šupléru a jdu měřit, mám tam desetinnou stupnici..
Tady započalo slabounké sněžení ale je to mokré a nedrží to, ten čas nástupu srážek vyšel podle ranních předpovědí, což podle aktuálních modelů mělo začít sněžit tady až po půlnoci, ta intenzita ale musí přidat, jeden malej knedlík se sice sune od Linze sem ale to je tak hodinové sněžení o intenzitě 1 cm/h ty hlavní srážky nad Maďarskem bohužel utíkají moc na SV, podle starších předpovědí modelů by taky měly být srážky v centrálním Rakousku a nejsou, proto to původní vysoké úrhny na J Čech, ten pásek je hodně tenký, není šance že bude na jednom místě sněžit několik hodin v kuse
palma no ty vystrahy sou vubec zajimavy i v okoli: treba Nemecko kolem hranic ma na 5 cm, a JZ Cechy vedle nic. Sever Rakouska nic, ale CR kousek na sever od Lince hned 7-12cm..
Ten model ICON-D2 je podle mě dost přesný a jeho největší výhodou je aktualizace každé 3 hodiny, takže je to nejlepší model pro nejčerstvější výpočty těsně před situací. A když tam nemá skoro žádný sníh, tak to prostě nedává smysl. Obrázek už znova dávat nebudu, ale je tam skoro všude 0 i srážek je málo. Mě to celé přijde postavené na hlavu. V tomhle musí mít člověk fakt odstup, aby pořád dokola nevěřil modelům moc brzy a radši počkal.
Tak jak vidíte tak i In-počasí má jasno v tom že napadne i přes 10 cm, co kdyby jste ty předpovědi nechali na lidech, co se tomu věnují celý život, nebo několik desítek let.