Když to vidím, tak je mi z vás smutno, co sem teď projížděl nové výstupy, tak se sníh na zítra zase vrací, a když neberu uplný JZ a východ Moravy a Slezsko, tak všude jinde určitě něco nasněží, střední čechy a vysočina tipuju 10-15 cm bez debat, to co tam hodil jeden výstup, nesmíte brát úplně vážně. Vzpomeňte si zítra na mě.
Diskuse o počasí Sněžení ve středu 18.1.2023
Velký nárůst srážek v severní části Rakouska, však ono toho bude dost, do toho se rozjela rotace toho velkého pásma co postupuje od slovinska, vypadá to že nás zasáhnou srážky, které se teď tvoří a pak se sem dotlačí ten ocas za pásmem, takže pár hodin sněžení je dost reálný
Teď před hodinou mluvila Míková, že zítra slunce nečekejme, o co že bude, čtvrtek i pátek prý občas sněžení, o co že bude jen ojediněle a příští týden prý na sněhu až -13, o co že to nebude, maximálně Jizerka apod. mrazové kotliny, které předpověď nereflektuje, protože se nikde jinde nevyskytují.
zimník1
U předpovědi srážek by se měly vydávat výstrahy s menším předstihem max. 12 h. Sice to nezaregistruje tolik lidí, ale aspoň je větší šance, že to vyjde.
S výstrahou mohly počkat o pár hodin později a vůbec by nedošlo k omylu... teprve začínají slabé srážky na JV. Teďka mohly teprve přemýšlet o výstraze a mít k dispozici čerstvější výstupy modelů.
Oni jsou nepoučitelní. Z čeho asi tohle napadne:
Nová sněhová pokrývka 7 až 12 cm za 12h.
Mi přijde, že ztrácí kontakt s realitou. Pro ně je prostě problém uznat, že se spletli a místo zrušení výstrahy jí jenom sníží...
Ne, oni jí vlastně rozšířili na ještě větší plochu. Bože můj.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.