jack To je možné, ale s teploměry "za oknem" mám takovou zkušenost, že v chladné části roku dávají vyšší nereálné teploty. Jako třeba sněžení při +4°C apod.
Teď mám za oknem -4,2°C a pořád to klesá, ale k čemu to je, když přes sklo asi 50 cm od čidla je +23,6°C aktuálně.
Lokální orografické rozdíly v teplotě mohou být velké.. Já mám na té mapce nejméně z okolních stanic(-8,2) což tady v kotlině je pravidlem.. Je to ale půl hodiny starý údaj, teď už mám -9,8°C.. Edit: Už je -10,2.. Padá to hrozně rychle dolů.. Volary nebo Řasnice, tam už teď mají -13, -15°C.. Tam bude dvacka...
U nás za dnešek 7 cm sněhu, to jsem nečekal. Teplota aktuálně -3.3°C. Na středu dávám 1-3 cm sněhu a pátek by mohl být ještě zajímavější, obzvlášť podle modelu ICON na Ventuskách
swan1 Koukám Horská Kvilda má aktuálně -19,5°C, tak tam u vás na JZ to bude ráno celkem Sibiř. To tady asi budeme rádi z a -8, -9°C dle Aladina, což je na Brno celkem dost nízko.
Webkamera Horská Kvilda. Místní stanice hlásí -19,5°C , zdroj:ČHMÚ
swan1 jj to sedi, my se blizime k -6, ale ruzne v okoli by se urcite daly namerit i nizsi. Staci aby nekde v doliku pod kopcem lezel vzduch bez hnuti.. Koukam na mapu z 20:00 na CHMI a Kvilda ma -19.7. To je o 5 stupnu min nez nejnizsi hodnota v republice pred hodinou Pada to jak zbesily, brzo to musi zastavit nebo zpomalit, jinak rano budem kdovi kde
swan1 Tady pouze -2°C a navíc se otepluje, takže zatím pohoda. Jo venku trochu fouká a nějak se zatáhlo, tak to ujde. To jsem zvědav, zda se na těch -8°C ráno dostaneme.
U nás bylo v cca 20:00 - 5c° aktuálně -3c° Jinak podle modelů,by teď mělo být cca -6 až - 7.Za ty roky pozorování,vůbec nevidím posun a zlepšení v předpovědi počasí,technika jde tak rychle do předu,ale vůbec to není vidět v předpovědi počasí to mě docela mrzí,nevím jak je to v jiných Zemích ale u nás fakt katastrofa?♂️
Kokos342 No tady bude hlavně boj o to, zda bude v noci nad 0°C nebo ne. Zatím směřujeme k tom, aby se tak stalo. Jinak GFS ochladil na pátek a má tam nějaký snížek pro Moravu, ty 2cm by stačily bohatě.
Mistr Jawa založil téma, super, u nás na Pardubicku aktualne -5.5 a klesá, ale trošku pofukuje. Jinak ve středu to bude od 0 do 10cm. Nejzajímavější je pátek, ale podle našich zkušeností velmi blízkých si musíme počkat do patka ?