tak model Swiss počítá docela s knedlíkem od brna po prahu na východě déšť v tom pásu bych čekal 8-15cm za 5 hodin a následný slabý sněžení na západě kolem 5cm a na východě potom z druhé vlny kolem 5cm
Jinak tu teď sype velice hustě a blížíme se k 4cm. teplota klesá na -4C - opravdová zima
Za mě dnešek spokojenost. 4 cm tam připadli a ještě poletuje + nám počasí hází sněžení do 22:00. A pátek věřím spíše sněhu než dešti. Pokud to výjde tak zde čekám dalších 8 - 10 cm minimálně, ne li více. A to už by zde leželo opravdu hodně.
Tak u nás zatím napadly zhruba 2cm. Celkem tedy nějakých 7cm. Škoda, že to v pátek odteče. Snad to na Vánoce bude lepší. Jinak, dnes první větší mrazík v této zimě. Bylo -15°C. Smutné je to, že to byl v tomto roce jediný takový mráz. Třeba ještě něco do konce roku bude.
Tak Jeseníky dneska klasicky v díře. Poslední roky nás to většinou netrefí nikdy přímo. Dneska opět pendrek - navzdory Aladin modelu A jinak dnes Tmax -2 v 600m. Docela oteplení.
Benecko, Krkonoše-silnice jsou kvůli vydatnému sněžení těžko sjízdné, do kopců to jde pouze se řetězy. No vyprošťování auta byl teda adrenalin no. Ale je tu cca 30 krásného prašanu. Takovou zimu v prosinci snad ani nepamatuju
Chci se zeptat místních odborníků jak vidí pátek ne Frýdecko-Místecku? Bude sněžit nebo pršet? Nerad bych takhle před víkendem přišel o tu Ladovskou zimu, která právě venku panuje. Díky za odpovědi
Písí No tady už je 10cm, přitom dneska se moc nečekalo... Pokud vyjde to páteční sněžení, je reálné, že pokrývka bude na prosinec u nás opravdu nezvykle vysoká.
No musím se přiznat, že z té zimní epizody jsem trochu rozpačitý, protože sleduji, jak někde výrazně přibývá sníh a tady jak minule, tak teď bylo sněžení slabší a byl jsem někde na okraji pásma. Je to samozřejmě jedno, jenom tu prostě není moc sněhu asi tak 4-5 cm. V pátek se přes 5 cm snad přehoupnem.