Tak beru zpět dnes spokojenost. Krásně to vyšlo nakonec přes nás ta vlna zelené. Venku to vypadá fakt krásně zasypáno všude i na silnicích bílo. Už 5 cm ?
Ondris 3-4 vlny sněžení a mezitím teplotu pořád pod 0 jsem zaznamenal například v lednu 2017 nebo v únoru 2021. Určitě je to známka pořádné zimy. Není to moc časté no. Ono prostě když na starý sníh napadne několikrát nový a mezitím skoro nic neodtaje, je to někde na úrovni vyšších poloh/hor nebo kontinentálního klimatu východní Evropy. Jsem přesvědčený, že po pátečním sněžení to bude venku vypadat opravdu už velice slušně...
Aura1 myslíte že by mohlo sněžit i tady na Sz v pátek? tady máme pouze 3 cm..a další sníh by neuškodil..lepší jak holomrazy..otázka co příjde po 20.12..některé modely ukazují oteplení ICON, ECMWF..
Aura1 Určitě souhlasím a ecák nám tu zimu i nenápadně den po dni prodlužuje. Bohužel mám zrovna doma novorozence, takže v těchto mrazech zatím nemůžeme ven ani s kočárkem, jako na potvoru.
Ten pátek je tady na jv stále nejistý, proto se nedivím, že v čhmú vyčkávají, třeba teď hlavní běh iconu D2 mi to dává v dešti, průměr je naopak ve sněhu.. hlavní je i nad 0.. a jestli bude při 0 a ještě zmrzlé zemi pršet tak bůh s námi...
Dnešní další příděl sněhu .... po 16.hod se rozesněžilo a za 3 hoďky přibylo 5 cm. Večerní odhazování mám za sebou Celkem předchozích 15 + nových 5 = 20 cm. Na pátek to vidí modely mezi 10-15 cm, to bude ještě zajímavé ...
Aura1 taky mi sem dává v noci asi 4mm to může potom být zajímavé, teď asi 5cm taky silně nad očekávání, při současném výhledu by to možná i na bílé vánoce stačilo... docela mě ale udivuje, že to valí při nulových odrazech, my jsme zrovna v dobré linii a z 16-20db na 0db doslova nulové zeslabení, naopak to snad ještě zesílilo tyhle zadní části mě vždycky překvapujou