Vysvětlí mi prosím někdo proč tady na stránkách v sekci předpověď (Kroměříž) mi to dává ve středu přes den 2 °C pro mou oblast, ale když zapnu numerický model, tak ve stejné oblasti je u všech modelů po celý den-2 °C a méně? Něco mi tu nesedí (viz obrázky)
Pořád stejný. Nový GFS hlavní pás sněžení odsouvá do "věčných lovišť" na pomezí Ukrajiny, Běloruska, Polska a Slovenska. V ČR pouze okrajový vliv s tím, že největší šanci má SV a návětří.
Myslím, že se můžeme shodnout na definitivním verdiktu.
Mr. Lightning Já taky vidím -3 °C i na webu, je tam určitě nějaká časová odezva, než se to aktualizuje na webu, teoreticky cache paměť, ale nevím, nevidím do vnitř
Aidamko1 Jasně když dáš celou sumu ALADINa na 72h, tak to nevypadá špatně, dokud ti nedojde, že vyloženě vyšší úhrny jsou pouze na návětří a krajním SV, ale zbytek republiky je na úrovni slabého nebo mírného sněžení.
Aura1 No samozřejmě že na Ukrajině napadne nejvíc až 30 cm, zatím se mi zda na družici že to jde ještě víc východněji než maloval Icon s GFS, podstatě to zasáhne jen Beskydy a pak se to sveze přes Karpaty dál na SV