Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
kuba
Hezký otázka zůstává, co tam GFS bude mít v zítřejším výstupu.
Mé zítřejší já, až se zítra odpoledne podíváš na tento komentář a ve výstupech nebude ani vločka usměj se a nic si z toho nedělej
A mně dává do příštího víkendu 102 mm... no to by bylo hezké smazání deficitu a zároveň díky tomu bychom rok skončili jako normální.. nyní je stále pod. I kdyby spadlo ve sněhu polovička bylo by to dost. A nevěřím tomu. Ale tak uvidíme.. každou tu níži budeme zdá se na hraně a bude to o prsa závodní plavkyně...
DeggyCZ
Zas dává sem nejmíň, asi do 10cm a ostatní hned mimo Mostecka i 30-50cm. To přece nemůže vyjít. Snad budem na podobné úrovni. GFS moc neumí orografii
Mám tam dle místní předpovědi do 10 cm, což by bylo ideální, žádné velké množství, ale ochrana vůči dalšímu mrazivému týdnu by byla pak dostatečná, jednotlivé modely nekomentuji, nemá to význam, šance na oblevu na Vánoce ale při takovémhle ochlazení kolem půlky prosince statisticky prostě roste, takže doufám že to vyjde, ať se vláha ze sněhu pěkně vsakuje, když pak zase napadne, tak přece no problem,. určitě lepší než čtvrt metru nebo inverze a nic.
Hlavní běh je zase co do srážek zřetelně ujetý, když teď mrknu na ansámbly gfs tak srážky prakticky jen v neděli-pondělí.... ty silnější za ještě nadnulové teploty. Takže můj tip pondělí 1-5 cm je možná správný a třeba i opravdu vyjde. A příští týden tam nějak srážek taky není... uvidíme s čím přijde za chvilku ECMWF. Průměr ENS GFS mi dává nejvíc sněhu ve čtvrtek a to 10 cm.... tak to asi i bude.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.