Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
Tady mrzne každou noc, včera ráno -3 a dnes -1, ve vzduchu je cejtit sníh, nemusíte ani sledovat žádnou předpověď, čekám kolem 7 cm, ale s větrem to bude různé, rozhodně nic zvláštního, vyšší úhrny pro Vysočinu se budou týkat spíš Žďárských vrchů, asi půjdu dnes sekat trávu, kdybych čekal na sněhovou peřinu proti těm mrazům, tak se taky nemusím dočkat, pár cm je bída a vítr to dost sfouká.
Koukám na toho aktuálního Aladina, co to má být? si Aladin řekl, dobře, je před Vánoci, tak je v tom ještě nechám, ať nejsou zklamaní moc dní dopředu.
Jinak i já jsem za tuto diskusi rád. Od toho to je - diskutovat. Jednou nadšení, potom zklamání. Moralisti ať to nečtou, když se jim to nelíbí. Evidentně je situace dost nepředvídatelná, jak tu mnozí píší, takže pokud bychom měli psát příspěvky pouze "na jistotu", nebyl by tu v podstatě žádný. Realitu uvidíme v pondělí večer.
wyc
To je úlet v prosinci napadl sníh ???
Ne Aladin je totiž první, který to vrací na západ, ostatní se přidají později
Jestli Aladin nečerpá třeba z nějakých starších výstupů GFS. jak už jsem psal, i Aladin umí smazat srážky. Nedávno se to stalo, tuším v druhé půlce listopadu? Taky Aladin v jednom z prvních výstupů kreslil krásné plošné srážky a pak to skoro komplet smazal.
Dle místní předpovědi máme nový sníh smazaný úplně. A co hůř, i pro Špindl v Krkonoších. Přitom ještě včera tam bylo cca 60 cm. Ta nejistota je obrovská.
Zebas
Pochybuju že by ALADIN čerpal z GPS, to by pak ten superpočítač za 58 milionů, na kterém běží meteorologický model Aladin, mohli prodat a jen přebírat data ze zahraničních modelů.
Kolem poledne budeme zase o hodně chytřejší, buď se přidají modely k Aladinovi, nebo to Aladin smaže, ale je pravda, že sem překvapený předpovědí ČHMÚ, předpověď si drží stejnou. Ve chvíli kdyby spadlo nejvíce 5 cm v republice, tak to by poslouchali hodně dlouho, ale jak říkám uvidíme za pár hodin, zase to bude jistější.
Už úplně vidím nadpisy článků bulváru.
"Meteorologové se zase spletli, žádná kalamita nebude" ?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.