Tutogon
Nakonec se ani výstraha nebude vydávat, možná jen na krajni Východ Republiky.
Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
Slováci vydali na neděli výstrahu, napadne 10-15 cm, takže žádné zázraky typu 20-30 čísel se zřejmě konat nebudou.Jo a mimochodem na seznamu varují že napadne 30cm sněhu.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cesko-zasype-...
Podle radaru mi tedy přijde, že většinu republiky dnes nějaký příděl dostane, ač předpověď nic moc nepredikuje. Určitě tohle ale dorazí dnes a podle směru pohybu bych řekl, že to severní proudění to lehce přetlačuje, jak to vidíte vy zkušení? Například Jihlava tam má za dnešek ani ne 1mm, což podle toho, co se na ni řítí, mi přijde jako nesmysl...
V nižších vrstvách se tu změnilo proudění na JZ až JJZ a to pásmo přece jen nesměle směřuje k SV..
Tady to bude velmi těsné, aby nás to tu dnes vzalo, chybí tomu opravdu malý posun 20-30km ..
Já si tipnu, že i když sem máme v predikci dnes 0, bílo z toho bude..
Venku -5,5°C, zem krásně vychlazená...
Od ČHMÚ v předpovědi pro kraje mají nadále po ranní aktualizaci pro můj kraj na neděli zataženo s trvalým a vydatným sněžením, stále doplněný komentářem od meteorologa o upozornění na pokrývku 10 až 30 cm. Borci se tam teda asi řídí vlastními zkušenostmi a pocity. Modelama asi ne.
zimník1
Na Slovensku čekají 10_15 čisel.? A tady až 30cm, něco je špatně.
Dnes to zde vidím odpoledne a večer na déšť.
Oblačno až zataženo, ojediněle, odpoledne od jihu na celém území s deštěm nebo deštěm se sněhem, v polohách nad 500 m, v Beskydech přechodně až nad 1000 m se sněžením. Nejvyšší teploty 1 až 4 °C, na horách -3 až +1 °C. Slabý proměnlivý, postupně východní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.
zdroj ČHMÚ
Dneska když jsem se vzbudil tak jsem se tomu taky zasmál..tolik příspěvků tady a tak nás to vypeče.. zase, ale když si někdo nedá říct a věří všemu co malují modely, hlavně ten Američan...ecák se od začátku držel více při zemi. Jak jednoduše naletíme a bude z toho poprašek a pár dní s mrazem.. v prosinci! Respekt teda
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.