Já teda nemám nic proti sněhu v zimě. Akorát se divím takovému optimismu zde, v tv říkali, že se to bude týkat východu ČR. U nás mě to ukazuje jen nějakých 7cm, což nebude ani na běžky, a to ani s tou trochou co teď leží. Beskydy, tam bude asi veselo, a zasype to i Skupsw z Jablunkova, ten se určitě nemůže dočkat
Diskuse o počasí Přechod tlakové níže a sněžení od 10.12.
JUGOCV
5 cm určitě. Myslím, že 5 cm bude úplné minimum v celé ČR.
Já jsem zvědavý, co ukážou modely v sobotu večer, to bude těsně před situací a možná ochladí i vyhlídky. Ale jinak si myslím, že už se to moc nezmění. Jinak by ČHMÚ nebo In-počasí nepsali o kalamitě, kdyby měli pochybnosti.
Kokos342
Ten pátek bych vůbec neřešil, jenom přejde takový pás a nic extra a navíc ty plusové teploty, ještě i v sobotu. Taky jsem myslel, že to začne v pátek, ale dnes mi došlo, že vše začíná až v neděli. Proto jsem zvědavý na nejčerstvější nejrelevantnější předpověď v sobotu večer, abych nakonec zjistil do jaké míry jsem byl naivní a do jaké míry může podobná GFSománie vyjít. Já tomu fakt věřím.
Aura1
no ten GFS má takový jen hlavní běh.. dá se někde najít předpověď Ansámblů z roku 2010?
navíc jsem zkouknul různé modely a třeba GEM.. 1. níže všude 5-15cm s přetáčením na S SVČech i 20-25cm
2. níže pár dní potom.. dalších 5-15 cm od Prahy na východ a pak další...
ECMWF 1 níže s přetáčením 5-15cm východ a S SV Čech 20-25cm i 30 cm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.