Diskuse o počasí Sněžení 21-23. listopadu 2022
Ještě bych to úplně nabalil na krajním Jihu Čech něco bude určitě třeba Swiss model s větším rozlišením počítá že budou ve středu zasněžené celé Jižní Čechy i půlka Vysočiny kalamita nebude ale téměř s 99% si připíšu další sněžení
Novorolak
To je nádherné kéž by už brzo jsem měl tyto pohledy i u nás, jako o víkendu to takhle vypadalo ale hned to roztálo teď už nic není
Tak ve Středomoří to nespí..
Alpy to přizastavily a přece jen nadzvedávají trochu k severu..
Z té první vlnky by mohlo ráno trochu posněžit..
Ta druhá, vydatnější, no toť otázka, jestli to půjde spodem, nebo to Alpy též přizvednou víc k severu..
Vertikálně je ta oblačnost dost pěkně vyvinutá..
Kokos342
Aidamko 1
Tak co, pánové, jak to vidíte?
Střed TN tam, kde ho mají modely, se zatím netvoří..
Z toho prvního pásu toho asi moc nespadne, a to druhé, vydatnější pásmo nás s největší pravděpodobností úplně jižně mine...
Leda by to ještě nějak překvapilo, ale moc to nevypadá...
Kokos342
To byla jen nějaká díra v oblačnosti..
Střed otáčení se vytvořil více vlevo, JZ směrem..
Na přední straně TN to vyjíždí nahoru, ale stejně to vypadá že ČR to hlavní podjede, páč to má V směr, ten střed, ne SV...
Jinak, v noci tu mělo být max -1, už teď tu mám -4,1°C.. wtf..?
Na to, jak to vypadalo nadějně během víkendu na další nadílku během úterý/středy po 2 denní epizodce asi se 2-3cm sněhu, tak teď vypadá sotva na pár cm na krajním jihu a jihovýchodě ČR. Navíc pokud už něco dorazí, tak mimo vyšší polohy to bude hlavně v dešti. Mimochodem zima teprve začíná a určitě se během zimy dostaví aspoň jedna pořádná níže od jihu a snad i se sněhem. Jak to má být od konce listopadu dál bohužel nevím, v posledních týdnech mám jen velmi málo volného času (školy je až příliš + se blíží maturitní práce a termíny pololetních prací ).
Tak jsem prolétnul celou diskuzi a zajímavý. Z kalamity od kokosaka nebude vlastně vůbec nic.
Ale nejvíc pobavil s tím náledím při teplotě -0.2
U nás to nezamrzlo ani při -10, protože zem je teplá. Ale kdo by to řekl v listopadu.
Já čekal ráno sníh a ono pršelo při teplotě 0st.
Jinak jsem dneska projížděl Orlické hory a sníh je až nad 600m, docela bída a to už jsem viděl víc sněhu i v Pardubicích letos
Kokos342
No, John Deere jsou taky bezvadný traktory, a ne jen Honza jelen.., no já tu mám +05 , kalamita není, ani nebyla, ale třeba někdy bude, ale klouzavo je hezký, doufám, že to bude rozježděný, a je pravda, že nikdy není v počasí nic na 100%, to mi tu už taky někdo omlacoval o hlavu, že jsem napsal něco jiného v dlouhodobém výhledu... takže bych do toho nerýpal, protože pak bude někdo rýpat do mne...atd.atd...
Bude z toho holt trocha mrholení a deště, v západní, chladnější polovině území může trochu posněžit, hlavně v jižní části..
I takové umi být TN od jihu..
A že se to sem dostane jen okrajem?
Ony ty blokace Atlantiku umi být někdy poněkud dvousečné, krom Atlantiku to umí bloknout i TN od J..
Mrholí jako prase při 0, ale žádné náledí nehrozí, protože povrchy jsou prostě teplé a někde na střeše je to jedno, za chvíli jsme v plusu a dnes budou tak +2,5, zítra +4 a ve ČT +7, zítra ráno trocha mokré mazlavé břečky v sumě asi 4 mm, takže o ničem, prostě nic co by jste chtěli, jó kdyby 40 mm, takhle jen zbytečné bláto navíc, které kazí práci na zahradě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.