Diskuse o počasí Sněžení 21-23. listopadu 2022
Tn z jihu zřejmě nakonec nebude mít potenciál vysunout se více k severu, takže výraznější srážky zřejmě budou jen v Rakousku.
Dnes okluze na papíře, takže zde proměnlivá oblačnost, občas mrholeni, 3 stupně.
Výhledy na začátek prosince zřejmě počítají zase s Tn od jihu, když výhledy pro Brno počítají s nižšími teplotami a vyššími srážkami než pro Beskydy
Tak to vám pěkně děkuju, ani neroztála všechna sobotní nadílka a už mi tam zase malujete další nadílku, aspoň bude trocha vody, kolem 10 mm už by to mělo smysl, žádný terno, ale aspoň to, loni byl prosinec taky solidní, ale pak už jen tragédie a abychom dohnali zatím suchý podzim, tak by bylo potřeba tak 50 mm, tudíž ve sněhu 50 cm. Aktuálně parádní opalovačka při polojasné obloze a +4, takhle má vypadat listopad.
Dle očekávání dnes ze středních a nižších poloh nejvíce sněžilo na severu Čech, třeba zde ještě včera žádný sníh nebyl: https://www.in-pocasi.cz/webkamery/liberecky/drzko... Z hor hlásí nejvíce nového sněhu Krušné hory a Šumava - kolem 10 cm.
Aidamko1
Hm, dával jste sem téma 20.11. jak jsem koukal, takže to by jsme pak už jen vždycky mohli dávat téma "aktuální sněžení,.. aktuální srážky".. atd. to by nebylo moc co komentovat, ohledně vývoje, no a vývoj je, že třeba nenasněží... čili není to rozhodně zbytečné, závěr bude, proč to neklaplo, to mi připadá taky smysluplný,.. než nepsat nic.. to umí každej..
kuba
No ona ta TV nad Skandinávií tím bloknutím Atlantiku odstartovala prostě jinak nastavenou synoptiku nad Evropou.
Teď je tam pro změnu TN, která opět blokuje aktuálně severní Atlantik pro Skandinávii.
Pokud to ochlazení v příštím týdnu vyjde, mohlo by už vydržet déle..
Jinak tady teď Šumava produkuje v západním proudění zafrontální přeháňky, akorát jsou holt při+5°C, no..
Ale aspoň se něco děje..
Ale i tak, na to, že nám sem koncem listopadu pronikl teď oceánský luft, není to až tak teplé, jak by mohlo být, na horách stále kolem 0, nebo lehce pod nulou...
Za 3 listopadové týdny tady už 63mm srážek, ještě se něco očekává, to bude tento měsíc slušný nadnormál..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.