JUGOCV
Na západě Čech to vypadá fakt slušně, nejvíc tam nasněží a budou tam i nejnižší teploty. Asi trochu závist no...
Ještě to nikdo nezmínil, ale platí tam už výstraha na náledí, to o něčem svědčí... Obecně pro JZ Čechy
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2022/2023
Tak jsem kouknul po několika dnech na ansámbly ECMWF, kde jich je nejvíc a to 50 a docela čumím. Ta změna už je hodně znát, táhne to fakt dolů většina křivek . To mi přijde jako vysoká pravděpodobnost, že to vyjde do té zimy...
Ta teplá vlna předtím je ovšem celkem humus, nemají být ani mrazové dny...
Tohle je taky zajímavý. ČR jako nejsevernější ostrůvek nadprůměrných teplot v Evropě (desetidenní výhled).
Oslabení TV nad Ruskem a Skandinávií, ale posílení TV kolem Islandu, celkově ještě větší blokace Atlantiku, v podstatě nulový Atlantik. Tohle prostě vyjde, bude zima. Podmínky se sešly úplně dokonale.
Nad Atlantikem bude foukat plošně východní vítr , aspoň na rozsáhlé ploše směrem od Evropy.
Jancek
Na pětidenním není nic zajímavýho..
Docela mne baví jedna věc, když se tam objeví mráz okolo -10 či níže, sborově tu zaznívá, jak to bude prima, a aby to dlouho vydrželo, no a v létě když je víc jak +30, tak sborově zaznívá, ať už to skončí.. já teda, když je víc jak -10, tak taky doufám, že už to skončí, nějak mi moc nejde se radovat z takový kosy..., a vedro mi nevadí..
kuba
U nás taky zelený odraz a nic, což jako stejně by pršelo protože je 3.4°C ale nad Rakouskem to celkem naskakuje tak jsem zvědav jestli to jsou teda právé srážky tak super že si pro nás počasí přichystalo překvapení protože modely jsou úplně mimo i Aladin Hlavně na zítra se spoustu modelů ještě rozchází
Ty srážky jsou fejkovy jo, jsem si říkal, že ta předpověď na dnešek úplně nevychází. Dokonce jsem přemýšlel, jestli už není pátek.
Jancek
Dá se tam zobrazit průměr na 3, 5 a 10 dní. Kdyby měla být nějaká mohutná TN s vichrem na 3 dny, potom by se to hodilo dát, ale teď se to moc nemění, tak prostě hodím rovnou na 10 dní.
kuba
ALADIN celkem vtipně má aspoň 1mm srážek (světle modrá) pro skoro celou ČR. I tady v Polabí bude zřejmě v sobotu ráno bílo a možná i pár cm, ale bude to mokrý a držet se to spíš jenom v trávě nebo na stromech. Bez větší intenzity to ostatní povrchy moc nedrží. Dopoledne a odpoledne to hned roztaje
Nový GFS pořád drží zimu, má tam pomalé propadání arktického vzduchu od severu a potom ještě výraznou TN. Z toho by byla pořádná zima i v nížinách. Indexy jdou hodně do záporu. Teď mají asi největší zápor v prosinci od roku 2010.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.